rozliczenie we wspólnocie mieszkaniowej elewacji budynku
aleksandra
Użytkownik
Wczasie wykonywania elewacji budynku chciałam ocieplić ścianę 1 pomieszczenia (pokoju ) który ma bardzo cienką ściankę zewnętrzną ok 25 cm (został póżniej dobudowany po pożarze) Pozostała ściany bydynku są grube 47 cm. Odmówiono mi wykonania ocieplenia. W zeszłym roku wykonywaliśmy elewację jednej ściany budynku i ja wyraziłam zgodę ina oceplenie ściany zewnętrznej w dwóch mieszkaniach,
teraz ta sama osoba której mieszkanie zostało ocieplone odmawia mi zgody. na zasadzie nie bo nie.
proszę o poradę - czy powinnam wykonać ocieplenie na własny koszt. Czy ściany zewnętrzne są częścią wspólną czy to własność włąsciciela do którego mieszkania przylega. Proszę o poradę bo w tej chwili wykonujemy elewację pozostałych ścian budynku.
teraz ta sama osoba której mieszkanie zostało ocieplone odmawia mi zgody. na zasadzie nie bo nie.
proszę o poradę - czy powinnam wykonać ocieplenie na własny koszt. Czy ściany zewnętrzne są częścią wspólną czy to własność włąsciciela do którego mieszkania przylega. Proszę o poradę bo w tej chwili wykonujemy elewację pozostałych ścian budynku.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Chodzi o malowanie, czy ocieplenie?
Moim zdaniem, skoro ściana jest cieńsza niż w pozostałych miejscach, to w szczególności, w pierwszej kolejności należy ją ocieplic.