Wniosek formalny zgłoszony podczas zebrania
PiotrKan
Użytkownik
Podczas zebrania zgłosiłem wniosek formalny ( w związku z tym iż nie mamy zaufania do członków zarzadu) aby podczas zbierania głosów w drodze indywidualnego zbierania głosów( na Brak kworum na zebraniu)ktoś z sali lub członkowie komisji rewizyjnej byli obecni podczas zbierania tych gosów przewodniczacy zebrania odmówił mi przyjećia tego wniosku czy słusznie ?odpowiedział , że zgodnie z ustawą Zarząd te czynności wykonuje samodzielnie .
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
1. Uchwały właścicieli lokali są podejmowane bądź na zebraniu, bądź w drodze indywidualnego zbierania głosów przez zarząd; uchwała może być wynikiem głosów oddanych częściowo na zebraniu, częściowo w drodze indywidualnego ich zbierania.
Jak się nie ma zaufania do członków zarządu, to się ich wymienia na innych
Zarząd ze stołka uwala się nie siłą, a większością głosów
Co to znaczy " to jest rola zarządu ". To jest ich prawo, nie obowiązek. Oczywiście jako członek zarządu nigdy bym nie chodził za podpisami o moje odwołanie. Jeżeli zależy Ci na odwołaniu zarządu, zbierz pełnomocnictwa od 50 % włascicieli i zrób to. A jak tego nie masz, to musisz przyjąć werdykt demokracji.:bigsmile:
Przykład:
Uwag Haneczki - nie rozumiem. Ale widocznie nie jestem zbyt "kumaty"?:angry:
Miruś, nie załamuj się...
wredykt demokracji jest to decyzja większości w ocenie skrzywdzonej mniejszości, a pochodzi od słowa wredny.
Wskazuje na samą jakość demokracji.
Jeżeli Zarząd nie zwoła zebranie, ustawa zezwala na wniosek o zarządcę przymusowego, i to jest wg mnie właściwa procedura.:bigsmile: