kominy koszt uszczelnienia lokator czy WM
wary7
Użytkownik
Witam
W naszej wspólnocie 14 mieszkań. 3 opalane węglem reszta gazowe.Większość właścicieli chce żeby koszta związane z utrzymaniem kominów (obowiązkowe-raz w roku okresowe,i 4 razy czyszczenie-to koszt WM)ponad te obowiązkowe przypadały na tych właścicieli którzy z nich korzystają--czy to zgodne z prawem.Jeśli kominiarz zleci włożenie wkładu bo komin rozszczelnił się po 40 latach palenia,czy to koszt właściciela czy WM.Czy uchwała podjęta w tresci że te dodatkowe koszta ponoszą własciciele tych przewodów kominowych załatwi sprawę czy zaskarżona np.po roku może coś zmienić
W naszej wspólnocie 14 mieszkań. 3 opalane węglem reszta gazowe.Większość właścicieli chce żeby koszta związane z utrzymaniem kominów (obowiązkowe-raz w roku okresowe,i 4 razy czyszczenie-to koszt WM)ponad te obowiązkowe przypadały na tych właścicieli którzy z nich korzystają--czy to zgodne z prawem.Jeśli kominiarz zleci włożenie wkładu bo komin rozszczelnił się po 40 latach palenia,czy to koszt właściciela czy WM.Czy uchwała podjęta w tresci że te dodatkowe koszta ponoszą własciciele tych przewodów kominowych załatwi sprawę czy zaskarżona np.po roku może coś zmienić
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Wystarczy płacić zgodnie ze swoim udziałem, a jak to się komuś nie podoba, to niech spróbuje windykować taką "niedopłatę". Powodzenia
Dwa lata temu kupując mieszkanie był w nim piec kaflowy oraz c.o na gaz.Niestety próby palenia w piecu kaflowym kończyły się wizytami sąsiadów {kopciło się im} Kominiarze byli bezskuteczni i podjeli decyzje o potrzebie wlożenia wkładu.Decyzja dotarła do zarzadcy. Niestety podczas spotkania z właścicielami usłyszałem że nie wyrażą zgody i mam to zrobić
na swój koszt.Odpusciłem sobie,czy mieli prawo podjąc taką decyzję.
Teraz pod pokojem gdzie stał kaflak mam piwnicę i chciałbym tam dać piec c.o. Czy WM ma obowiązek pokryć koszta wkładu,jak się tego domagać