wspólnota mieszkaniowa
paula1541
Użytkownik
Witam,jest marzec jest to czas kiedy odbywaja sie zebrania we Wspólnotach Mieszkaniowych, na których sa przedstawiane sprawozdania za rok 2010,podejmowane sa różne uchwały i itd.jestem właścicielką mieszkania i jestem we wsólnocie otrzymałam zarys tego co będzie omawiane i uchwalane na ty zebraniu we wsółnocie,między innymi jest PLAN GOSPODARCZY ZARZĄDU NIERUCHOMOŚCIĄ WSPÓLNĄ I OPŁATY NA POKRYCIE KOSZTÓW ZARZĄDU NA 2011ROK i tu jest taka rubryka KOSZTY i jest tak np.zużycie materiałów 300zł
ener.elek 1700zł
usługi kominiarskie1400zł
pozoastałe koszty 300złpozostałe usługi 2000zł
rezerwa na nieprzewidziane wydatki 900zł itd. i mam pytanko czy maja prawo naliczać to wszystko zgóry ,skąd moga wiedzieć ile będzie za prąd za rok 2011 jakieś pozostałe usługi 300zł co to jest,przecież skąd mogą wiedzieć na co wydane będa pieniądze co sie w danym roku zepsuje itd.
ener.elek 1700zł
usługi kominiarskie1400zł
pozoastałe koszty 300złpozostałe usługi 2000zł
rezerwa na nieprzewidziane wydatki 900zł itd. i mam pytanko czy maja prawo naliczać to wszystko zgóry ,skąd moga wiedzieć ile będzie za prąd za rok 2011 jakieś pozostałe usługi 300zł co to jest,przecież skąd mogą wiedzieć na co wydane będa pieniądze co sie w danym roku zepsuje itd.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Nie dostałaś sprawozdania finansowego za 2010 rok? Tam powinno być zestawienie kosztów w tych samych kategoriach (grupach kosztów), co plan gospodarczy na 2011.