Odwołanie Zarządu zleconego
Bliźniak
Użytkownik
Sprawa dotyczy małej wspólnoty (6 -ciu właścicieli), gdzie Zarząd i Administrowanie jest zlecone. Czy zmiana Zarządu jest czynnością zarządu zwykłego i decyduje większość udziałów, czy czynnością przekraczającą zarząd zwykły i wymagana jest jednomyślność.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Was dotyczą art. 140 - 231 Kodeksu Cywilnego.
Chyba że... podjęliście jednomyślnie decyzję, że będziecie się zarządzać według UoWL tak jak duże wspolnoty.
Bliźniak, w jaki sposób zostało "zlecone" zarządzanie nieruchomością wspólną?
Aktem notarialnym, umową o zarządzanie?
Coś mi się wydaje że straciłeś niepotrzebnie 200zł - dziwne że wogóle w sądzie rejonowym przyjęli pozew, bo takie pozwy składa się w okręgowym
Podobnie chyba w małej chociaż przy dobrej interpretacji i solidnej argumentacji można by się pokusić o udowodnienie, że w małej wspólnocie jest to w końcu powierzenie majątku i pieniędzy właścicieli bezpośrednio "obcemu" człowiekowi a więc nie powinna być to ot taka sobie zwykła codzienna czynność. W dużej jest jeszcze zarząd jako organ również kontrolny a tutaj nie ma. Nie traktuj mojej wypowiedzi jako wyroczni, jak mówiłem nie jest to określone - poczekajmy może jeszcze ktoś coś napisze na ten temat, wszak znawców tu nie brakuje.