oceny Oooo i Eeee

Zamiast ocen pozytywnych się pojawiły
Oooo = zdziwienie?
Eeee = nudne, szkoda?
Jednak "opis systemu oceny komentarzy" się nie zmienił
A może - jak już koniecznie jakieś oceny mają być - to wystarczyłyby małe obrazki kciuk do góry i kaktus?
Oooo = zdziwienie?
Eeee = nudne, szkoda?
Jednak "opis systemu oceny komentarzy" się nie zmienił
A może - jak już koniecznie jakieś oceny mają być - to wystarczyłyby małe obrazki kciuk do góry i kaktus?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Kaktus to bardzo ładna roślinka, zostawmy go w spokoju
Jeśli ma być kciuk do góry, to może być także kciuk w dół.
W zasadzie chciałem wypróbować na kimś, czy mogę jednocześnie przydzielić Oooo i Eeee, które by się zneutralizowały. Padło na Ciebie.
Przy okazji okazało się, że można przydzielić tylko Oooo, albo Eeee.
No i przy okazji masz ode mnie Oooo. : )
Mam nadzieję, że się nie gniewasz za użycie Cię do eksperymentu.
Pozdrawiam.
Tym śmieszniejsze, że nie ma licznika ocen Eeee.
Podobna sytuacja z userem exist, który zdaje się egzystuje tylko w celu dodawania ocen...
Jadę za tydzień na żagle, więc tych postów nie będzie nawet w połowie tyle co KubyP w lipcu
Co do egzystencji na forum...
Z moich pierwszych postów, z początku roku i z wiosny dowiedziałbyś się, że jestem w zarządzie nowo powstałej wspólnoty i chłonę wiedzę jak gąbka, a to tylko dlatego, bo chcę mieszkać w jak najlepszych warunkach, w dobrze funkcjonującej wspólnocie. Dodatkowo deweloper nasz przekręcił na klika tematów i teraz musimy wszystko sami organizować i dochodzić od dewelopera. Podjąłem się tego i pomimo prowadzenia działalności i braku czasu chcę klika rzeczy wyprowadzić jak najszybciej.
Czy ta odpowiedź cię śmieszy?
Są sposoby, zostaw to innym, znajdą się tacy co ogarną ten problem.
Pozdrawiam.
https://forum.zarzadca.pl/discussion/3326/oceny-oooo-i-eeee/#Item_9
A w ogóle jak ta "nowość" działa (Oooo . Eeee)
Posty o znamionach towarzyskich będą miały się dobrze.
P.S. Tak na marginesie, ty się sam... odwiesiłeś ?
Ani Meee ani Beee https://forum.zarzadca.pl/discussion/3326/oceny-oooo-i-eeee/#Item_3
takich opcji (na razie ) Wielki brat nie przewiduje - tu się z tobą zgadzam.
A niby czym Ty się różnisz od takiego "okrzykniętego" - Doradcy, Eksperta.?:bigsmile: [align=right](...) admin[/align]
Typowym przykładem może być user E. . Ma tytuł doracy , a sam głosi, że jest "żółtodziobem" z zakresu zarządzania nieruchomościami i przyszedł, tu na forum, by się uczyć i taki ktoś nosi tytuł DORADCA.
Przypomina mi to zabawy z piaskownicy, mający związek "kim są rodzice dziecka" - i odpowiednie "traktowanie"....
"ty się z tym możesz bawić a z tym raczej nie , bo jego ...."
Tu na forum wszyscy, oprócz moderatora, powinni być Użytkownikami. Tak jak członkowie Zarządu WM, są równi wobec siebie , nie ma żadnej tytułomanii i większych praw czy przywilej, wywyższania się. To jest zdrowe rozwiązanie, nie będące zarzewiem konfliktów międzyludzkich.
Do szanownej administracji:
Skoro temat wypłynął mimochodem, to mam pytanie: czy zmiana etykietki jest jednokierunkowa, czy w obie strony?
Ja bardzo chciałbym być użytkownikiem. Proszę coś z tym zrobić. Jutro rano się loguję i chcę być użytkownikiem.
Pozdrawiam.
- chcemy wyrazić podziękowanie dla użytkowników, którzy angażują się w pomoc innym użytkownikom,
- przekazujemy informację, że w danym miesiącu w większości podzielamy poglądy Doradcy na tematy poruszane w wątkach, w przypadku Eksperta prawie zawsze zgadzamy się z jego opiniami,
Głównym kryterium oceny użytkownika jest jakość wypowiedzi oraz statystyki.
Użytkownik w randze Doradca, Ekspert lub Ekspert Miesiąca nabywa uprawnienia do umieszczenia własnego wpisu w KATALOGU OFERT oraz w LOKALIZATORZE OFERT w pełnej opcji promocyjnej na okres jednego roku.
więcej:
https://forum.zarzadca.pl/page/jak_zostac_ekspertem_miesiaca
Wystarczy popatrzeć na rankingi tworzone wg tej idei.
Odczucie użytkowników forum jest co najmniej dyskusyjne.
Czy przyjmujesz za uzasadnione odbieranie rang userom, którzy jako "funkcyjni" nie realizują pewnych celów albo/i ich zachowanie nie jest godne posiadanej rangi?
Śmiesznym wydaje się, gdy "drugoplanowa" działalność na tym forum jednego z Doradców sprowadza się do częstowania negatywnymi ocenami innego usera kiedy tylko jest możliwe bez uzasadnienia i bez sensu. Chyba każdy to widzi.
Ja to olewam, ale z forum nie można robić śmietnika.
Nie bardzo wiem o co ci chodzi z tym olewaniem forum lub śmietnika...
PS Mnie = Ja. Już poprawiłem.
Nawiasem mówiąc, EDDIE też ma rangę "Doradcy", więc zgodnie z Twoim uniżonym podejściem do funkcjonariuszy, jemu jako "koledze z forum i to funkcyjnemu z rangą" też należy się czapkowanie z Twojej strony. Trochę konsekwencji.
Admin. A kto niby miałby możliwość to zrobić?
Jestem przekonany, a moje przekonanie graniczy z pewnością, że to twoja zasługa w 99%.
Wypróbowałem na poście KubyP i działa: https://forum.zarzadca.pl/discussion/3326/oceny-oooo-i-eeee/#Item_33
Pozostawiona jest Funkcja "podziękuj-oceń pozytywnie", z której korzystamy aby podziękować za udzieloną odpowiedź.
To nie jest forum towarzyskie , przynajmniej ja tak uważam , ale forum praktycznego zarządzania nieruchomościami przez WM , wiec nagradzanie tylko dlatego, że ktoś coś napisał pod publiczkę, uważam nie na miejscu .
Oceny negatywnie Eeeee mają na miejscu informować by tak nie postępować we WM jak pisze user.
Ta sytuacja, jaka się obecnie wytworzyła na Forum,( preferowania przez Admina) zaczyna mi przypominać pewną partie wodzowską...
Możesz znaleźć inne powody, żeby podziękować czy ocenić pozytywnie.
Możesz też nie używać tej opcji.
Tekst o udziale moich rączek mnie bardzo rozbawił:bigsmile:
Po pierwsze primo, nie mam uprawnień by wprowadzać na forum zmiany tego typu jak blokada różnych opcji, a po drugie primo, niejednokrotnie pisałem na forum w sposób jawny o mojej dezaprobacie negatywnych ocen, temat Eeee
Jeszcze bardziej rozbawił mnie tekst o partii wodzowskiej:bigsmile:
Po pierwsze primo, nie bardzo wiem, którą partię miałeś na myśli, znam ich kilka, a po drugie primo, trzeba sobie zdawać sprawę, że po to, by takie forum trzymać w ryzach, należy podejmować niepopularne i niepopulistyczne decyzje, które z całą pewnością nie wszystkim userom będą się podobać.
Gdyby tak na prawdę było i gdybyś tak postępował, nie dawałbyś ocen Eeee w postach nie związanych z tematyką wspólnot, w działach O FORUM lub WOLNE TEMATY.
(...) admin
Uważam, że przyniosło ... znalazła się grupa userów która nie życzy sobie by byli oceniani negatywnie
( bo nikt ich w życiu nie oceniał, nawet nie mógł ocenic inaczej tylko tak jakby oni sobie tego życzyli)
i stąd ta decyzja ... innego wytłumaczenia nie ma.
Ocena osobowości zawsze ma plusy ( oceny pozytywne ) oraz minusy ( oceny negatywne) na tym polega asertywność ocen.
Pozostawienie tylko ocen pozytywnych jest tresurą ludzkich postaw inaczej mówiąc jest dyktatem WBrata.
Odkrycie roku!!!
Stwierdzenie, że istnieje ktoś, kto nie życzy sobie negatywnej oceny zasługuje na odkrycie roku!
:bigsmile:
Błąd podstawowy tkwi w tym, że ktoś za pomocą ocen na forum stara się oceniać osobowość zamiast merytoryczne wartości wypowiedzi.
Decyzje właściciela i zarządcy forum pozostawmy właścicielowi, tak jak w wspólnocie. To właściciel decyduje. Dla osób z zewnątrz może to być dyktatura, dla właściciela wolna, własna decyzja i wybór.
Żałosne są twoje próby wciskania mi dziecka w brzuch, szczególnie w sytuacjach kiedy odnoszę się do wypowiedzi KubyP.
Elan, pozostaw próby oceny mojej osobowości i innych userów także, a zajmij się pisaniem na tematy wspólnotowe. Atmosfera na forum na pewno będzie duuużo lżejsza.