NIEUCZCIWY zarządca

2»

Komentarze

• Opcje
    koziorozkakoziorozka Użytkownik
    edytowano sierpnia 2015
    Nie obrażaj się, bo jestem ci życzliwa.
    Chodzi mi o to, że nie pokonasz sama zarządcy, nawet jeżeli naprawdę jest nieuczciwy.
    Odpowiedz w końcu na pytanie skąd się u was wziął?
    Tu masz podpowiedzi, wybierz którąś https://forum.zarzadca.pl/wiki/zarzad
    Dopiero jak to będzie wiadome, można kombinować, jak się go pozbyć. Bo to zależy od jego prawnego "umocowania".

Jak rozmawiałaś z innymi zarządcami/administratorami, to czego się dowiedziałaś? Porównywałaś tylko stawki wynagrodzenia, czy pytałaś jeszcze o coś innego? O co?
    Co chcesz załatwić na zebraniu? Co przegłosować? Warto się przygotować, żeby coś z niego wyniknęło konkretnego, a nie tylko awantura.
  • Opcje
    KubaPKubaP Użytkownik
    edytowano listopada -1
    mireczka Kto wam narzucił Zarządcę?
    czy to jest zarządca ustanowiony przez Sąd?
  • Opcje
    mireczkamireczka Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Niestety zatrudniony został przez nas ale nikt nie miał pojęcia że to się tak skończy.Nie chodzi mi o awanturę a o przedstawienie ludziom szczegółowo ofert wykonawców i banków żeby dotarło do nich jak ogromne to są pieniądze i spróbować przekonać ich do zmiany zarządcy. Ma być przedstawicielka tbs która ma dokładnie sprawdzić te oferty na polecenie burmistrza . Stawki sprawdzałam u innych zarządców i jest ogromna różnica pomimo tego że czeka nas ten remont .
  • Opcje
    gecongecon Użytkownik
    edytowano sierpnia 2015
    Jest was sześciu właścicieli (a właściwie 5):
    - ty i córka
    - właściciel 170 m
    - właściciel 70 m
    - właściciel 70 m
    - TBS
    do nich to nie dociera , jak by podsunął im przeniesienie własności mieszkania też by podpisali , bo nie są świadomi i zastraszeni.
    Zakładam, że TBS nie jest zastraszony ani nieświadomy.
    Pozostaje 3 właścicieli z którymi dla dobra sprawy musicie znaleźć wspólny język aby zrozumieć, że staliście się "panami na włościach", które należy utrzymywać na bieżąco i jeszcze prowadzić remonty.
    Nie wiem co tam robi i co ma do tego (do Was) burmistrz i po co latasz po gminie???
    Kupiliście sobie zaniedbany pałac (w dodatku zabytek) w piątkę (obcy sobie, nieznający się ludzie) i wiadomym było od początku, że musicie ponieść ogromne, bardzo ogromne koszty jego naprawy poza normalnymi bieżącymi kosztami utrzymania - też dużymi. Ty z córką ponosisz (musisz!) ponad 1/3 wszystkich kosztów co samo w sobie stanowi sporą sumę.
    Ma być przedstawicielka tbs która ma dokładnie sprawdzić te oferty na polecenie burmistrza . Stawki sprawdzałam u innych zarządców i jest ogromna różnica
    Dlaczego burmistrz w waszej sprawie wydaje jakieś polecenia?
    Wraca znowu sprawa zarządcy-administratora. Przestrzegałem jeszcze przed piastowską:
    Należy sprawdzić kto go zatrudnił jako administratora i na jakiej zasadzie, czy gmina czy TBS czy kto inny.
    Jeżeli ma w umowie napisane, że może was jako wspólnotę reprezentować to on podpisuje wszystko a powinniście wy jako właściciele decydować o kredycie, wykonawcach itd. Wy powinniście narzucać swoje wymogi (oczywiście uzgodnione i zatwierdzone przez konserwatora zabytków) i nikt inny. Jeżeli ten zatrudniony przez Was zarządca-administrator nie chce wykonywać waszych - właścicieli - poleceń należy go zwolnić (dać mu wypowiedzenie) i zarządzać się samemu lub zatrudnić innego administratora.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.