Wzór pisma do zarządcy budynku o zlecenie wykonania ekspertyzy technicznej dachu
Devil
Użytkownik
Witam wszystkich !
Tak jak w temacie pilnie potrzebuje wzoru pisma do swojego zarządcy żeby on zlecił wykonanie ekspertyzy dachu.Czy pod tym pismem muszą sie wszyscy lokatorzy podpisać(mała wspólnota)czy wystarczy tylko jedna osoba która wnioskuje.
Tak jak w temacie pilnie potrzebuje wzoru pisma do swojego zarządcy żeby on zlecił wykonanie ekspertyzy dachu.Czy pod tym pismem muszą sie wszyscy lokatorzy podpisać(mała wspólnota)czy wystarczy tylko jedna osoba która wnioskuje.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Jeżeli to jest mała wspólnota to na jakich zasadach jest w niej zarządca?
Powierzyliście mu umową zarządzanie czy zatrudniliście go do pomocy?
Jakby na to nie patrzeć to taki zarządca powinien występować z ewentualnym pismem do Was jako jego pracodawców a nie Wy do niego bo byłoby to pomyleniem pojęć i profanacją prawa własności.
Nie ma tak żeby "ogon rządził psem".
Radzę zapoznać się z działem IV Kodeksu Cywilnego.
.Dla tego ja chce iść jutro do zarządcy który według mnie jest nie kompetentny i chce żeby napisał Wniosek o wyrażenie zgody na dokonanie czynności przekraczającej zarząd zwykły ale wczesniej żeby zlecili wykonanie ekspertyzy technicznej żeby mieć podkładke dla sądu.
Moim zdaniem zlecenie wykonania ekspertyzy nie jest czynnością przekraczającą zarząd zwykły i nie wymaga zgody wszystkich właścicieli. Rozumiem, że ta ekspertyza jest naprawdę konieczna.
Jeśli po ekspertyzie ten "gagatek" nie zmieni zdania (należy mieć nadzieję, że jednak zmieni jeśli ekspertyza potwierdzi remont całego dachu), to pozostaje ci tylko Sąd, ale trzymając w ręku taką ekspertyzę, będzie to tylko formalność, by Sąd nakazał ten remont.
Jeżeli sąd to uzna za stosowne, to powoła biegłego co oceny.