Remont balkonu
beansidhe
Użytkownik
Witam
Mam spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu. Niedawno spółdzielnia zapowiedziała mi pisemnie duży remont balkonu. W piśmie tym zaznaczyli że "remont balkonu nie obejmuje odtworzenia płytek"(czyli że planują skucie moich płytek) Moje pytanie brzmi czy spółdzielnia ma prawo skuć płytki i nie położyć nowych oraz czy mogę domagać się od spółdzielni jakiejś rekompensaty za skucie płytek(przecież będę musiała położyć nowe)?
Mam spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu. Niedawno spółdzielnia zapowiedziała mi pisemnie duży remont balkonu. W piśmie tym zaznaczyli że "remont balkonu nie obejmuje odtworzenia płytek"(czyli że planują skucie moich płytek) Moje pytanie brzmi czy spółdzielnia ma prawo skuć płytki i nie położyć nowych oraz czy mogę domagać się od spółdzielni jakiejś rekompensaty za skucie płytek(przecież będę musiała położyć nowe)?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Tu masz link
http://prawo.money.pl/orzecznictwo/sad-najwyzszy/uchwala;sn;izba;cywilna,ic,iii,czp,10,08,8467,orzeczenie.html
To dość trudna kwestia, moim zdaniem spółdzielnia powinna pokryć koszty.
Jeżeli użytkownik pomieszczenia pomocniczego jakim jest balkon, położył je bez zgody Zarządcy nieruchomości , to uważam nie powinien otrzymać zwrotu odszkodowawczego z tytułu ich zerwania.