obracanie sie własnego licznika choć nie spłukuje sie w tym momencie wody
Justyna85
Użytkownik
witam,
jestem tutaj nowa i mam pewien problem dotyczący licznika w toalecie. więc po kolei: mieszkamy na drugim piętrze, nad nami mieszkało małżeństwo które w ubikacji miało starą spłuczkę chyba tzw syfon z takim sznurkiem który wydawał donośny odgłos. mieszkańcy wyprowadzili się a w ich miejsce wprowadziła sie matka z dzieckiem. miała generalny remont całego mieszkania i w tym czasie pojwił sie nasz problem. może Wam sie to wydać śmieszne choć sama mamie niewierzyłam gdy niezobaczyłam na własne oczy. parokrotnie podczas dnia słyszeliśmy taki odgłos jakby starej spłuczki. kiedyś niedało nam to spokoju i sprawdziliśmy licznik - podczas wydawania tego odgłosu z spłuczki nasz licznik poprostu zaczął wariować i tak sie szybko obracać. tak jak pisze mama moja to zauważyła - choć mysleliśmy że ma zwidy. niezawsze sie to pojawia regularnie. mam nagrane na kamerze w komórce te zjawisko. co jest tego przyczyną? kierownik z administracji osiedlowej wymyśla takie rzeczy że głowa mała
1. że my podczas spłukiwania swojego to nagrywamy - niewierzy nam i co chwile wymyśla jakieś niestworzone rzeczy
czasami się poświęciłam i wstawał rano kiedy sąsiadka wstawała i szła do toalety by nagrać obracający sie licznik, lub czekałam kiedy przyjeżdza z pracy. prosze o odpowiedzi i rady jeśli ktoś miał podobną sytuacje - najlepiej na maila justi85_1985@o2.pl lub na forum - postaram sie codziennie go sprawdzać
jestem tutaj nowa i mam pewien problem dotyczący licznika w toalecie. więc po kolei: mieszkamy na drugim piętrze, nad nami mieszkało małżeństwo które w ubikacji miało starą spłuczkę chyba tzw syfon z takim sznurkiem który wydawał donośny odgłos. mieszkańcy wyprowadzili się a w ich miejsce wprowadziła sie matka z dzieckiem. miała generalny remont całego mieszkania i w tym czasie pojwił sie nasz problem. może Wam sie to wydać śmieszne choć sama mamie niewierzyłam gdy niezobaczyłam na własne oczy. parokrotnie podczas dnia słyszeliśmy taki odgłos jakby starej spłuczki. kiedyś niedało nam to spokoju i sprawdziliśmy licznik - podczas wydawania tego odgłosu z spłuczki nasz licznik poprostu zaczął wariować i tak sie szybko obracać. tak jak pisze mama moja to zauważyła - choć mysleliśmy że ma zwidy. niezawsze sie to pojawia regularnie. mam nagrane na kamerze w komórce te zjawisko. co jest tego przyczyną? kierownik z administracji osiedlowej wymyśla takie rzeczy że głowa mała
1. że my podczas spłukiwania swojego to nagrywamy - niewierzy nam i co chwile wymyśla jakieś niestworzone rzeczy
czasami się poświęciłam i wstawał rano kiedy sąsiadka wstawała i szła do toalety by nagrać obracający sie licznik, lub czekałam kiedy przyjeżdza z pracy. prosze o odpowiedzi i rady jeśli ktoś miał podobną sytuacje - najlepiej na maila justi85_1985@o2.pl lub na forum - postaram sie codziennie go sprawdzać
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Zamknąć na zaworze u ciebie(mamy) wodę w okresie kiedy sąsiadka korzysta z toalety . Robić tak przez kilka dni. Jeżeli się okaże, że ona nie ma wody to znaczy jest wpięta w waszą instalację za wodomierzem. To oznacza, że twój wodomierz zlicza zużycie twojego lokalu i jej toalety.
niemieszkamy w wpólnoćie mieszkaniowej, jesteśmy właścicielami swojego mieszkania. mamy osobno licznik z ciepłą wodą oraz osobny na zimną, liczniki były wymieniane 2 lata temu. licznik dokładnie znajduje sie u kazdego za spłuczką. wczoraj koło 20 wieczorem znów był ten odgłos lecz niezdążyłam całego skamerować. prosze dalej sie wypowiadać na ten temat lub zadawać pytania lub posyłac linki gdzie mogłabym czegoś więcej sie dowiedzieć
Próbowałaś zamknąć wodę przy swoim ( tym szalejącym wodomierzu ) i sprawdziłaś jak się zachowuje gdy sąsiadka korzysta z wody.?
Są tzw. małe wspólnoty do siedmiu lokali w budynku i Duże powyżej siedmiu lokali.
Jeżeli jest was, właścicieli mieszkań, dwoje to tworzycie małą wspólnotę mieszkaniową i podlegacie pod zapisy kodeksu cywilnego.
mieszkamy w bloku gdzie w klatce mieszka 8 rodzin, niejesteśmy w wspólnocie po podlegamy pod spółdzielnie mieszkaniową. na naszym osiedlu są 3 bloki gdzie jest tzw wspólnota ale my do niej niepodlegamy