ogrzewanie co we wspólnocie

ggrzegorz25@o2.plggrzegorz25@o2.pl Użytkownik
edytowano października 2011 w Wolne tematy
co mam zrobić gdy przez całą zimę w moim mieszkaniu jest zaledwie 15-16stopni ciepła czy nie wystarczająca temperatura wystarczy by się odciąć od wspólnoty

Komentarze

• Opcje
    EDDIEEDDIE Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Nie masz możliwości odciąć się od wspólnoty. Jak niby chciałbyś to zrobić??

Zbyt mało podajesz danych.
    Jakie jest ogrzewanie w twoim budynku? Jaka jest temperatura czynnika grzewczego? Czy budynek jest ocieplony? Czy okna są nowe? Rozmamwiałes w tej sprawie z zarządcą lub zarządem wspólnoty? Czy jest to mała, czy duża wspólnota?
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    KUPIŁEM MIESZKANIE W BLOKACH PO BYŁYCH PGR MAMY WŁASNĄ KOTŁOWNIĘ WĘGLOWĄ , DWA BLOKI Z TRZECH ZOSTAŁY OCIEPLONE 5CENTYMETROWYM STYROPIANEM A JEDEN 10 CM ,W WIĘKSZOŚCI MIESZKAŃ JK IW MOIM SĄ OKNA PLASTIKOWE A POMIMO TO W MIESZKANIU MAM ZALEDWIE 16 GÓRA 17 STOPNI ,GRZEJNIKI DO POŁOWY CIEPŁE ,PALACZ CHODZI PODKŁADAĆ DOPIERO GDY GRZEJNIKI OSTYGNĄ,A Z ZARZĄDEM NIE MOGĘ SIĘ POROZUMIEĆ.
  • Opcje
    koziorozkakoziorozka Użytkownik
    edytowano października 2011
    wyłącz Caps Lock!
    Jak kaloryfery masz do połowy ciepłe, to może trzeba je wypłukać/wymienić?
    Dopóki nie dogadasz się z zarządem (albo go nie zmienisz), to sam nic nie załatwisz, bo to jest
    w s p ó l n o t a
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    TYLKO CO JEDEN PALACZ UMIE PALIĆ I GRZEJNIKI SĄ CAŁE GORĄCE . MOIM ZDANIEM NIEUMIEJĘTNOŚĆ PALACZY ,DOPROWADZA DO UTRATY CIEPŁA I SPALANIA WIĘCEJ WĘGLA ,GDYŻ DAJĄC WYSTYGNĄĆ OGNIU I ROZPALANIU OD NOWA POWODUJE TO IŻ JEDZIEMY CAŁY CZAS NA SSANIU JAK SAMOCHÓD ,TO POWODUJE WIĘKSZE KOSZTA I STRACH PODWYŻEK ,LECZ LUDZIE NIE DA DZA SOBIE WYTŁUMACZYĆ.
  • Opcje
    elan124elan124 Użytkownik
    edytowano listopada -1
    ggrzegorz25@o2.pl: co mam zrobić gdy przez całą zimę w moim mieszkaniu jest zaledwie 15 -16 stopni ciepła
    Jeżeli Zarząd nie reaguje na twoje bolączki, to zwołaj Komisję, która sporządzi protokół (protokóły) z pomiarów temperatury w twoim mieszkaniu.
  • Opcje
    EDDIEEDDIE Użytkownik
    edytowano listopada -1
    [cite] ggrzegorz25@o2.pl:[/cite]TYLKO CO JEDEN PALACZ UMIE PALIĆ I GRZEJNIKI SĄ CAŁE GORĄCE . MOIM ZDANIEM NIEUMIEJĘTNOŚĆ PALACZY ,DOPROWADZA DO UTRATY CIEPŁA I SPALANIA WIĘCEJ WĘGLA ,GDYŻ DAJĄC WYSTYGNĄĆ OGNIU I ROZPALANIU OD NOWA POWODUJE TO IŻ JEDZIEMY CAŁY CZAS NA SSANIU JAK SAMOCHÓD ,TO POWODUJE WIĘKSZE KOSZTA I STRACH PODWYŻEK ,LECZ LUDZIE NIE DA DZA SOBIE WYTŁUMACZYĆ.

Wyłącz CAPS LOCK (klawisz po lewej stronie klawiatury, trzeci od dołu), nie piszemy dużymi literami całego tekstu!
    Palenie wtedy, gdy woda ostygnie z pewnością przyczynia się do zwiększonego zużycia węgla, lepiej utrzymywać temperaturę w pewnym stałym zakresie i nie dopuszczać do ostygnięcia.
    Jeśli masz grzejniki do połowy ciepłe, to może oznaczać, że brak jest wystarczającej ilości wody w obiegu lub że grzejnik jest zapowietrzony.
  • Opcje
    KubaPKubaP Użytkownik
    edytowano października 2011
    [cite] ggrzegorz25@o2.pl:[/cite]co mam zrobić gdy przez całą zimę w moim mieszkaniu jest zaledwie 15-16stopni ciepła
    czy nie wystarczająca temperatura wystarczy by się odciąć od wspólnoty
    nie to nie jest powód do szarogęszenia się wg zasad "Wolnoć Tomku w swoim domku".
    Trzeba zbadać co jest przyczyną niedogrzanego mieszania . Może wystarczy docieplić stropodach? bo nic nie piesze na którym pietrze masz ten lokal, może pod samym dachem?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.