Zarządca nieruchomości komercyjnych pytania ???
mayer1234567
Użytkownik
Witam.
Mam pytanie jeżeli ktoś mógłby mi pomóc w tym zakresie:-)
W następnym tygodniu spędzę w podróży ok 8 godzin z człowiekiem który zarządza nieruchomoscią komercyjną w wawie powierzchnia prawie 35 tyś m2.
Jest ponoć specjalistą w swoim zawodzie. W luźnej rozmowie zapytałem czy zechce mi zdradzić tajniki zarządzania nieruchomościami komercyjnymi :-) jak to wygląda od kuchni...
Odpowiedział mi, ze odpowie mi na każde pytanie lecz sam dobrowolnie nie opowie mi o niczym istotnym :-)
Zatem moje pytanie brzmi o co powinienem go pytać jakie informacje powinienem uzyskać aby czegoś ciekawego się dowiedzieć????
Podpowiedzcie co jest najistotniejsze jeżeli chodzi o te kwestie????
Mam pytanie jeżeli ktoś mógłby mi pomóc w tym zakresie:-)
W następnym tygodniu spędzę w podróży ok 8 godzin z człowiekiem który zarządza nieruchomoscią komercyjną w wawie powierzchnia prawie 35 tyś m2.
Jest ponoć specjalistą w swoim zawodzie. W luźnej rozmowie zapytałem czy zechce mi zdradzić tajniki zarządzania nieruchomościami komercyjnymi :-) jak to wygląda od kuchni...
Odpowiedział mi, ze odpowie mi na każde pytanie lecz sam dobrowolnie nie opowie mi o niczym istotnym :-)
Zatem moje pytanie brzmi o co powinienem go pytać jakie informacje powinienem uzyskać aby czegoś ciekawego się dowiedzieć????
Podpowiedzcie co jest najistotniejsze jeżeli chodzi o te kwestie????
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Tekst ustawy masz w prawym menu
Koziorozka
UOWL odnosi się do zarządzania nieruchomościami komercyjnymi???
Biurowce, domy handlowe, obiekty sportowe??? Poważnie
Mayer, do czego jest ci potrzebna ta wiedza? Co chcesz osiągnąć?
1. maksymalizacja zysku
2. zarządzanie umowami najmu
3. windykacja - efektywne ściąganie opłat czynszowych - analiza kondycji finansowej najemców
4. monitorowanie przychodów i kosztów
5. analiza i optymalizacja kosztów funkcjonowanie nieruchomości
6. ocena poziomu pustostanów
7. poszukiwanie najemców, renegocjowanie umów i dobór właściwych najemców, aby odpowiadali polityce prowadzonej w budynku
8. budowa strategii marketingowej - sposób podnoszenia satysfakcji najemców i klientów
9. organizacja cateringu
10. aranżacja powierzchni handlowych
11. przeglądy techniczne budynku wymagane prawem - prowadzenie KOB Książki Obiektu Budowlanego
12. organizacja zaplecza technicznego (usuwanie awarii, konserwacja)
13. organizacja ochrony obiektu
14. periodyczny raport dla właściciela
Do czego jest mi to potrzebne i co chcę osiągnąć??? Moja znajoma próbuje w tym biznesie zaistnieć i chciałbym jej w tym jakoś pomóc.
A ze mam możliwość porozmawiać z kimś przez kilka godzin o tym, czemu miałbym nie skorzystać z jego doświadczenia jeżeli chce się nią podzielić. Stawia tylko jeden warunek to ja muszę zadawać pytania, a kto lepiej wie o co pytać jak Wy którzy macie z tym kontakt... Gdybym wiedział cokolwiek o tym bądź pracował nie zadawałbym tak banalnych pytań... nic ponadto.....
15. wynajem i rekomercjalizacja nieruchomości Temat rzeka, ale polecam znajomej kurs: http://www.edukacja-nieruchomosci.pl/kursy_i_szkolenia/zarzadzanie_nieruchomosciami_komercyjnymi
ale mogłabyś zatem wyjaśnić mi co takiego w tym jest najtrudniejsze???
natomiast co do dyktafonu zastanawiam się nad tym lecz jeżeli tak to będę musiał powiedzieć temu człowiekowi o tym