Tabliczka informacyjna przy domofonie
ewelina75
Użytkownik
Witam,
prowadzę działalność gospodarczą w lokalu mieszkalnym ( jestem właścicielką tego lokalu) chciałabym umieścić tabliczkę informacyjną przy domofonie z nazwą firmy i nr lokalu. Kogo muszę pytać o zgodę?
Pozdrawiam
Ewelina
prowadzę działalność gospodarczą w lokalu mieszkalnym ( jestem właścicielką tego lokalu) chciałabym umieścić tabliczkę informacyjną przy domofonie z nazwą firmy i nr lokalu. Kogo muszę pytać o zgodę?
Pozdrawiam
Ewelina
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Myślałam o metalowej tab. o wym. 15*20 cm.
Jak się dało zauważyć inni mieszkańcy nie są zbyt zadowoleni z faktu, że prowadzę działalność ( korepetycje i języki obce). Myślę, że niezależnie jaką działalność się prowadzi to zawsze współmieszkańcy mają problem.
W tym pojęciu mieści się: budynek z gruntem, na którym stoi, jego elewacja i domofon tyż.
Czy w Waszych wspólnotach też panuje taka zawiść i same zakazy?
W skład naszej wspólnoty wchodzą trzy bloki mieszkalne, jeden już zamieszkany, drugi w trakcie wykańczania lokali a trzeci dopiero będzie oddany.
Zarząd tworzą mieszkańcy pierwszego i chyba zapomnieli jak majstry wyrzucali śmieci gdzie popadnie, bo teraz jak ktoś wyrzuci gruz do pojemników na śmieci to od razu na tablicy pojawia się obrażliwe pismo od zarządu przyrównujące nas do zwierząt, które zachowują większą czystość.
Pozdrawiam
Możesz napisać w jakim okresie powstawały te budynki?
Poza tym poinformuję a uzgodnię to nie to samo. Będziesz robić dziury w elewacji. Dla świętego spokoju pogadaj z członkiem zarządu (jak zarząd niekumaty to z administratorem), że będzie estetycznie, na tej wysokości i w ogóle to fajnie ci się tu mieszka.
Public relations to sztuka osiągania harmonii z otoczeniem
Napisać do zarządu pismo, czy uzgodnić ustnie? Pewnie będą chcieli pismo!!Nie będę wierciła dziur tylko przykleję tę nieszczęsną tabliczkę. Mogłabym się bez niej obejść, bo już działam od września i jakoś daję radę, ale z drugiej strony nie po to włożyłam tyle pieniędzy w lokal( deweloper od początku wiedział, że kupuję go na działalność), żeby teraz bać się innych lokatorów.
Kuba wiem , że bloki należą do jednej wspólnoty chociaż dlatego , że mamy jeden nr 29, a bloki podzielono tylko literkami ABC, poza tym bloki powstawały prawie jednocześnie.
ewelina75 - Już na wstępie negatywnie wypowiadasz się o Zarządzie, ktorego prawdopodobnie nie znasz. Żle to wróży w przyszlości.
Gruz nie wysypuje się do pojemników na śmieci, ale zamawia się odpłatnie pojemnik/kontener/worek, tylko ,że to kosztuje.
Ja niejednokrotnie "wstydzę" się za mieszkańców, za ich "podejście do śmieci", bo to świadczy o braku kultury osobistej. Popieram koziorozke - dobre relacje sąsiedzkie zawsze są lepsze od zacietrzewienia i zawiści.:bigsmile:
Na szczęście jutro mamy zebranie wspólnoty i mam ogromną nadzieję , że zarząd ulegnie zmianie, chociażby dlatego, że w skład naszej wspólnoty wchodzą trzy bloki oddane do użytku, natomiast w różnym stopniu wykończenia lokali i miło by było gdyby każdy blok miał swojego przedstawiciela w zarządzie.
Z innej Beczki: Gdzie odbywają się wasze zebrania, w wynajętych salach, czy może na terenie wspólnoty?
Pozdrawiam
Garaż jest dobry do spotkań dla garażowiczów (20), właściciele powinni mieć gdzie usiąść, trzeba pisać, podpisywać itp. Szkoły są na ogół chętne za tego rodzaju "sponsoring".
PS U mnie w garażu w tej chwili jest 13'C
Ilu potrzeba głosów , żeby odwołać członka zarządu? Czy liczą się głosy wszystkich właścicieli, czy tylko tych , którzy są na zebraniu?
Dzisiaj mamy zebranie!
(Jak masz inne sprawy, to zakładaj nowy wątek lub znajdź podobny, bo ten jest o tabliczce)