Awaria grzejnika
coolnika
Użytkownik
Cześć, Mam problem z jednym z grzejnikiem w moim mieszkaniu, które jest częścią wspólnoty. Mianowicie rok temu w całej wspólnocie wymieniano grzejniki na nowe. Jeden z tych nowo wymienionych jest problem. tzn. ciepło wytwarza tylko część grzejnika a dół jest zimny. w sumie czasem grzeje tylko 1/3 grzejnika. Nie jest on zapowietrzony bo był już wiele razy sprawdzany pod tym kotem i próbowano go odpowietrzyć. chodzi raczej o wadę grzejnika gdyż od początku były z nim problemy zaraz po założeniu wtedy już 3 razy przyszli "fachowcy" wysłani od zarządcy i rozkładali ręce tłumacząc że jak przyjdzie większe ciśnienie to będzie ok, jednak zawsze grzał on mniej. W tym roku znów jest problem i jest ona coraz większy bo coraz mniejsza część grzejnika grzeje tak naprawdę. Zarządca umywa ręce i twierdzi że skoro w pomieszczeniu jest 21 stopni to on nie musi nic robić. Czy tak jest naprawdę? W pokoju może nie panuje mróz ale jest tak za sprawą tego że ciepło przepływa z innych pokojów. Czy mogę się domagać wymiany grzejnika na nowy czy jestem skazana na ten felerny?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Pozdrawiam.
Często ujawnia się też inna prozaiczna przyczyna. Jeśli są zawory termostatyczne i mają niskie nastawy wstępne, to przelot przez taki zawór jest bardzo mały. Wystarczy wtedy drobne zanieczyszczenie i nie ma przepływu, lub jest mocno ograniczony.
Pozdrawiam.