ACTA i pisanie poprawnie po polsku
czajnik5
Użytkownik
[align=right]Komentarze przeniesione z wątku "Problem z ogrzewaniem" - regulamin forum Rozdział II - Zasady korzystania z Forum i Wiki pkt.10[/align]
Niestety, w związku z podpisaniem w imieniu polskiego rządu porozumienia ACTA przez Panią Ambasador RP w Tokio, Jadwigę Marię Rodowicz-Czechowską w dniu 26.01.2012 roku o godzinie 03:30 nad ranem, postanowiłem poważnie ograniczyć swoją działalność w sieci "Internet".
Odnośnie wypowiadania się "autorytarnego": Miły Panie, piszemy "na pewno", a nie "napewno".
Pozdrawiam serdecznie, czajnik5
Witam,[cite] daarek:[/cite]Znawca tych zagadnień: czajnik5 napewno zgłosi się i wypowie "autorytarnie" na ten temat.
Niestety, w związku z podpisaniem w imieniu polskiego rządu porozumienia ACTA przez Panią Ambasador RP w Tokio, Jadwigę Marię Rodowicz-Czechowską w dniu 26.01.2012 roku o godzinie 03:30 nad ranem, postanowiłem poważnie ograniczyć swoją działalność w sieci "Internet".
Odnośnie wypowiadania się "autorytarnego": Miły Panie, piszemy "na pewno", a nie "napewno".
Pozdrawiam serdecznie, czajnik5
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Pozdrawiam.
"...rygorystyczną dbałością o poprawność i czystość języka, wynikającą z pobudek emocjonalnych..."- źródło: Wiki....
- a nie poprawnym pisaniem bez błędów ortograficznych i gramatycznych.
Teraz wpis użytkownika "daarek" (nr 10) wygląda po prostu głupio, jakby ów użytkownik wyskoczył ze śmiesznym tekstem, niczym gumka z majtek.
Pozdrawiam.
Elan124: pomyślałem, że samo "w sieci" mogłoby zabrzmieć dwu-, albo nawet wieloznacznie.
Koziorożka: Głowa do góry, zawsze możemy podyskutować na jakimś prywatnym forum o Zamościu. : ).
Pozdrawiam.