Decyzja administracyjna

BliźniakBliźniak Użytkownik
Nurtuje mnie nastepujące pytanie: KMPST wydala decyzję administracyjną, gdzie m.inn. nakazano wymiany drzwi wraz z ościeżnicą klasy EI30. Czy wszyscy właściciele wspólnoty (mała wspólnota) muszą dodatkowo wyrazić na to zgodę. Osobiście uważam, że nie ma co tu dyskutować. Administrator uważa, że musi być zgoda wszystkich właścicieli podjęta uchwałą. O zgrozo nieba !!!!!!!

Komentarze

• Opcje
    koziorozkakoziorozka Użytkownik
    edytowano listopada -1
    O zgrozo, nieba, ale administrator nie ma prawa wydawać waszych pieniędzy bez waszej zgody, więc niestety ma rację, bo może właściciele wolą np. zapłacić grzywnę/mandat?
    Nie mam pojęcia, co to jest KMPST, więc nie wiem co grozi, za niezastosowanie się do tej decyzji

Dla formalności - albo zgoda wszystkich właścicieli (umowa), albo uchwała
  • Opcje
    KubaPKubaP Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Niestety w małych WM tak waśnie jest . Zgoda musi być wszystkich właścicieli
  • Opcje
    BliźniakBliźniak Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Skrót KMPST jest: Komenda Miejska Państwowej Straży Pożarnej. Czy dostosowanie się do obowiązujących przepisów zachowanie bezpieczeństwa przeciwpożarowego może być przedmiotem dyskusji. Uszkodzone drzwi przeciwpożarowe wraz z ościeżnicą są rezultatem wandalizmu dokonanego przez jednego z właścicieli. Po dokonanym wandaliźmie w kwietniu 2011r. przesłałem pismo do administratora z potwierdzeniem odbioru, wzywające do usunięcia powstałej szkody. Pozostali właścicele podpisali uchwałe na zgodę wymiany drzwi w czerwcu 2011r.. Nie byłem obecny w kraju do września 2011r. w zwiazku z czyn uważam, że moje pismo wzywające administratora do wymiany drzwi powinno zostać potraktowane jako załącznik do uchwały wyrażający zgodę. Administrator jednak nie uznał mojego pisma jako głos akceptacji. K.C. mówi, że w małych wspólnotach stosuje sie bezpośrednie zarządzanie bez uchwał. Czy moje pismo powinno zostać potraktowane jako oddany głos za.
  • Opcje
    KubaPKubaP Użytkownik
    edytowano marca 2012
    [cite] Bliźniak:[/cite]Skrót KMPST jest: Komenda Miejska Państwowej Straży Pożarnej.
    ciekawy skrót
    KMPST co oznacza literka T

KM PSP?
    :tongue:
    co też ludziska nie wymyślą
  • Opcje
    koziorozkakoziorozka Użytkownik
    edytowano listopada -1
    moje pismo wzywające administratora do wymiany drzwi powinno zostać potraktowane jako załącznik do uchwały wyrażający zgodę. Administrator jednak nie uznał mojego pisma jako głos akceptacji.
    Formalista, ale rację ma, zwłaszcza, że to nie uchwała a umowa. Dmucha na zimne, bo przecież mógłbyś się rozmyślić, stwierdzić, że cię nie stać itp. Powinieneś wyraźnie napisać, że wyrażasz zgodę na ..... w łącznej kwocie ...