Plan remontów na 2012 r.?
Marek
Użytkownik
Witam,
mam pytanie dotyczące Planu remontów. Po co takowy plan się robi ? czy tylko po to aby ustalić kwotę wpłat na Fundusz?
Moja Wspólnota i tak robi remonty wg bieżących potrzeb np. napraw kostki chodnikowej za 30 tys. przed lokalem użytkowym członka Zarządu Czy można wyciągnać konsekwencje wobec Zarządu?
P.S. Zarządu nie da się odwołać
mam pytanie dotyczące Planu remontów. Po co takowy plan się robi ? czy tylko po to aby ustalić kwotę wpłat na Fundusz?
Moja Wspólnota i tak robi remonty wg bieżących potrzeb np. napraw kostki chodnikowej za 30 tys. przed lokalem użytkowym członka Zarządu Czy można wyciągnać konsekwencje wobec Zarządu?
P.S. Zarządu nie da się odwołać
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
To nie są głosy nieważne... powinny zostać policzone jako "przeciw". Uchwałę podejmuje się wyłącznie głosami "za".
Z tej przyczyny pozostałe głosy mogą być policzone wyłącznie jako głosy sprzeciwu. Jednak policzone być muszą, gdyż we wspólnocie nie ma pojęcia oddania "nieważnych głosów" przez właścicieli. Jeżeli podczas głosowania pula 'przeciw" przekroczy wartość 50,01% głosów ogółu właścicieli, wtedy uchwałę uznaje się za skutecznie odrzuconą
i dalej się jej nie głosuje....
oprócz ustalenia stawki , po to by Zarząd nie robił sobie to co "zamarzy", tylko wykonał "polecenie" właścicieli lokali ....
A jak tego nie robi to masz dowody do sądu ...
czy tak podpisują się właściciele lokali pod uchwałą????...:shocked: ... są niepiśmienni????
2. Kto zbiera głosy?