Uchylenie Uchwały
sella
Użytkownik
uchwała dotyczyła planu gospodarczego za rok 2012 i była to uchwała o stwierdzenie nieistnienia lub uchylenie uchwały oraz dodatkowo zabezpieczenie powództwa ze względu na niegospodarność oraz braki formalne (brak podpisu zarządu).Nie zrozumiale jest dla mnie zdanie :"Zważyć bowiem należy ,że zatwierdzenia planu gospodarczego nie przesądza jeszcze o zasadności roszczeń.Ponadto zaskarżona uchwała o zatwierdzeniu PG ze swej istoty nie podlega wykonaniu ,skoro polega zatwierdzeniu". Wydaje mi się nieco dziwne ,że sąd podjął taką decyzję , zanim dostarczył stronie pozew.Wiem , bo to sprawdziłam ,że decyzja o odrzuceniu wniosku została wysłana razem z pozwem ,albo w ogóle ,bo na dzień kiedy ja otrzymałam to orzeczenie w aktach nie było żadnego doręczenia stronie,tzn odbioru przez stronę .(muszę dodać ,że istotą było uchylenie uchwały lub stwierdzenie jej nieistnienia w obrocie prawnym
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Ja tydzień temu dostałem pismo z sądu abym wskazał " wartość przedmiotu sporu" dotyczący zaskarżenia uchwały o powołaniu nowego członka Zarządu, bo wg sądu wpis stały w wysokosci 200 zł jest błędny.
Nie oceniam Cię 'sella" tylko ogólnie sytuację. Nie piszesz w jakim kontekście zaskarżona uchwała naruszyła twoje interesy, więc po prostu na ten temat się nie wypowiadam.