okienko dla psa w balkonie
drops
Użytkownik
mam pytanie czy mogę zrobić okienko w płycie którą zabudowano balkon, miałoby ono umożliwić wyglądanie na zewnątrz psu. Okienko jest na zawiasach i jest otwarte gdy pies wygląda, w pozostałym czasie okienko jest zamykane by nie naruszać ogólnego wyglądu budynku. Oczywiście widać, ze jest wycięte okienko, ale gdy jest zamknięte nie wygląda to źle.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Z życia - jak okno jest wysoko od podwórka, to nikt się nie czepi, jak od frontu i nisko, to ktoś szybko zauważy.
Jak chcesz oszpecić elewację, to musisz się liczyć z konsekwencjami, bo mieszkasz razem z innymi, a nie w swoim domu
Te konsekwencje to konieczność przywrócenia poprzedniego stanu na własny koszt - decyzja należy do ciebie
Lepiej kupić psu telewizor.
ja rozumiem, że żyję w erze chaosu, "powstawania nowego ładu w świecie / na ziemi" , ale bez przesady ...
Inny właściciel , wielbiciel gołębi , to podłapie i wybuduje sobie na balkonie gołębnik ....obrzeżki , i inne pajęczaki ... brrrrry :devil:
Lokale mieszkalne mają służyć przede wszystkim ludziom !!!!!!!!, a nie zwierzętom ... może krokodyla na balkonie zakwaterujesz lub pająki krzyżaki ... pomożesz MF, NFZ, premierowi....
Jeżeli ta płyta nie jest częścią konstrukcji trwa połączoną z bryłą budynku - okienko dla pieska można zrobić.
Co do śliny ściekającej piętro niżej - to możemy co najwyżej o niedozwolonych immisjach mówić - i to sprawa właściciela, któremu ta ślina ścieka i przeszkasza a nie wspólnoty mieszkaniowej, bo wspólnota mieszkaniowa zajmuje się gospodarowaniem nieruchomością wspólną.
Inna sprawa, gdyby ta ślina na część wspólną ściekała.