okienko dla psa w balkonie

dropsdrops Użytkownik
mam pytanie czy mogę zrobić okienko w płycie którą zabudowano balkon, miałoby ono umożliwić wyglądanie na zewnątrz psu. Okienko jest na zawiasach i jest otwarte gdy pies wygląda, w pozostałym czasie okienko jest zamykane by nie naruszać ogólnego wyglądu budynku. Oczywiście widać, ze jest wycięte okienko, ale gdy jest zamknięte nie wygląda to źle.

Komentarze

• Opcje
    elan124elan124 Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Drops: miałoby ono umożliwić wyglądanie na zewnątrz psu
    Można też wypróbować panoramiczny peryskop.
  • Opcje
    dropsdrops Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Bardzo śmieszne
  • Opcje
    koziorozkakoziorozka Użytkownik
    edytowano maja 2012
    Macie jednolitą elewację? Wszystkie okna i płyty osłaniające jednakowego koloru?
    Z życia - jak okno jest wysoko od podwórka, to nikt się nie czepi, jak od frontu i nisko, to ktoś szybko zauważy.
    Jak chcesz oszpecić elewację, to musisz się liczyć z konsekwencjami, bo mieszkasz razem z innymi, a nie w swoim domu
    Te konsekwencje to konieczność przywrócenia poprzedniego stanu na własny koszt - decyzja należy do ciebie
  • Opcje
    aa Użytkownik
    edytowano listopada -1
    [cite] elan124:[/cite]
    Drops: miałoby ono umożliwić wyglądanie na zewnątrz psu
    Można też wypróbować panoramiczny peryskop.

Lepiej kupić psu telewizor.
  • Opcje
    dropsdrops Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Elan 124 - jak widzę Twój dowcip Cię nie opuszcza. Widać, ze nie masz psa.
  • Opcje
    KubaPKubaP Użytkownik
    edytowano maja 2012
    [cite] drops:[/cite]mam pytanie czy mogę zrobić okienko w płycie którą zabudowano balkon, miałoby ono umożliwić wyglądanie na zewnątrz psu.
    Okienko jest na zawiasach i jest otwarte gdy pies wygląda, w pozostałym czasie okienko jest zamykane by nie naruszać ogólnego wyglądu budynku.
    Oczywiście widać, ze jest wycięte okienko, ale gdy jest zamknięte nie wygląda to źle.
    jak masz tylko taki problem związany z zamieszkiwaniem we WM, to sprzedaj ten lokal wybuduj się i tam pies drops będzie mógł do woli sobie szaleć ....
    Komentarz edytowany KubaP
  • Opcje
    wojakwojak Użytkownik
    edytowano listopada -1
    jak masz tylko taki problem związany z zamieszkiwaniem we WM, to sprzedaj ten lokal wybuduj się i tam pies drops będzie mógł do woli sobie szaleć ....
    Naprawdę nie widzę powodu do sarkazmu....
  • Opcje
    KubaPKubaP Użytkownik
    edytowano maja 2012
    [cite] wojak:[/cite]
    Naprawdę nie widzę powodu do sarkazmu....
    czyżby ? teraz psy będą miały lepiej niż ludzie ... nie wspomnę o ściekającej ślinie piętro niżej...( wspomnij psa Beethovena )

ja rozumiem, że żyję w erze chaosu, "powstawania nowego ładu w świecie / na ziemi" , ale bez przesady ...
    Inny właściciel , wielbiciel gołębi , to podłapie i wybuduje sobie na balkonie gołębnik ....obrzeżki , i inne pajęczaki ... brrrrry :devil:

Lokale mieszkalne mają służyć przede wszystkim ludziom !!!!!!!!, a nie zwierzętom ... może krokodyla na balkonie zakwaterujesz lub pająki krzyżaki ... pomożesz MF, NFZ, premierowi....
    Komentarz edytowany KubaP
  • Opcje
    wojakwojak Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Twoja opinia w przedmiotowej kwestii to zupełnie odrębna sprawa, często się zgadzam z poglądami prezentowanyumi przez Ciebie na forum. Natomiast mój wpis dotyczył FORMY, niepotrzebnie ociekającej jadem i złośliwością, czego dowodem jest wpis powyżej!:bigsmile:
  • Opcje
    ZarządcaZarządca Zarzadca.pl ZARZADCA.PL
    edytowano listopada -1
    [cite] drops:[/cite]mam pytanie czy mogę zrobić okienko w płycie którą zabudowano balkon, miałoby ono umożliwić wyglądanie na zewnątrz psu. Okienko jest na zawiasach i jest otwarte gdy pies wygląda, w pozostałym czasie okienko jest zamykane by nie naruszać ogólnego wyglądu budynku. Oczywiście widać, ze jest wycięte okienko, ale gdy jest zamknięte nie wygląda to źle.

Jeżeli ta płyta nie jest częścią konstrukcji trwa połączoną z bryłą budynku - okienko dla pieska można zrobić.
    Co do śliny ściekającej piętro niżej - to możemy co najwyżej o niedozwolonych immisjach mówić - i to sprawa właściciela, któremu ta ślina ścieka i przeszkasza a nie wspólnoty mieszkaniowej, bo wspólnota mieszkaniowa zajmuje się gospodarowaniem nieruchomością wspólną.
    Inna sprawa, gdyby ta ślina na część wspólną ściekała.
    ZARZĄDCA PORTAL INFORMACYJNY II 6tfwtu9sbskv.png
  • Opcje
    dropsdrops Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Dziękuję, zabudowa balkonu nie stanowi części stałej budynku. Co do pozostałych uwag to: mieszkam na parterze, pies jest mały (waży 6 kg), a okienko jest prawie niewidoczne bo zasłonięte w dużej mierze przez rośliny rosnące pod balkonem. Lecz jak widać przy takiej małej sprawie wyszła kultura niektórych - psa na łańsuch bo jeszcze miałby za dobrze. Uwagi które tu padły pokazują jak niska jest kultura ludzi.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.