Zgoda na remont balkonu
Reymonta 4
Użytkownik
Witam
Jestem członkiem zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej. Za miesiąc rozpoczynamy remont kapitalny bloku, w tym także remont balkonów. Nasz problem polega na tym, że dwóch mieszkańców nie chce usunąć z balkonów sidingu, w który włożyli mnóstwo pracy i pieniędzy. Czy jest jakiś sposób by ich do tego zmusić??
Jestem członkiem zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej. Za miesiąc rozpoczynamy remont kapitalny bloku, w tym także remont balkonów. Nasz problem polega na tym, że dwóch mieszkańców nie chce usunąć z balkonów sidingu, w który włożyli mnóstwo pracy i pieniędzy. Czy jest jakiś sposób by ich do tego zmusić??
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Jako wspólnota w jakiś sposób zwróciliście im wtedy koszty naprawy Waszej wspólnej elewacji?
Na czym teraz ten Wasz remont ma polegać? W czym przeszkadza Wam ten siding? Czy w planach remontowych nie można było go uwzględnić skoro tyle pracy i pieniędzy kosztował? Chyba nie chcecie go zamienić na styropian?
Na czym ma polegać remont samych balkonów - to w końcu własność prywatna właściciela lokalu (za wyj. el. konstr.)?
W ostateczności jeśli się uprzecie (nie dogadacie się) jako WM to "zrywajcie sobie sami".
Remont ma polegać na ociepleniu ściany północnej ( tej na której są balkony ).
Nie miał. Niech nie truje. Będzie miał teraz ciepło.
A czemu będą usuwane posadzka i płytki? Bo tego nie kumam.
Zgadzam się z A-Z - czy miał zgodę na taką ingerencję, czy zgłosił montaż w gminie? Jeżeli nie, to takie są właśnie konsekwencje, że dzisiaj można zażądać usunięcia sidingu.
Przecieki wynikają najprawdopodobniej z niewłaściwej obróbki blacharskiej obrzeży balkonów.
W moim bloku, po "ociepleniu", teraz woda nie dość, że leje się po ścianie jak przedtem, pod styropianem to także leje się z balkonu sąsiada na mój balkon po styropianie - sorry, po tynku ozdobnym. - mam nadzieję, że Reymonta4 da nam na forum znać za 8-9 miesięcy że miał cieplej?!
Czy ktoś wie skąd wzięła się moda na steropian?
Z biedy i z coraz większych kosztów ogrzewania.
Czyżby Eskimosi mieli wiecej rozumu?
Nowy doklejony: 16.08.12 11:09
A przecieki nie idą dachem tylko balkonami od 2 piętra w dół. Dach zresztą też będzie remontowany a w zasadzie wymieniany.
Taka zgodę na zerwanie uzyskasz w Sądzie.