art 2 ust 2 UoWL
Krzysztof_cwikla
Użytkownik
art 2 ust 2 UoWL Samodzielnym lokalem mieszkalnym, w rozumieniu ustawy, jest wydzielona
trwałymi ścianami w obrębie budynku izba lub zespół izb przeznaczonych na
stały pobyt ludzi, które wraz z pomieszczeniami pomocniczymi służą zaspokajaniu
ich potrzeb mieszkaniowych. Przepis ten stosuje się odpowiednio również
do samodzielnych lokali wykorzystywanych zgodnie z przeznaczeniem na cele
inne niż mieszkalne.
Jak ten artykuł ma się do takiej oto sytuacji
adoptowano strych do celów mieszkalnych nad tym mieszkaniem pozostaje jeszcze przestrzeń wysokości ponad 2 metry w moim rozumieniu są to części wspólne za które właściciele według udziałów ponoszą koszty utrzymania tych części . Właściciel wykupionej adaptowanej części strychu zabudował tą części po obrysie aż do zwieńczenia dachu wykonał wejście w stropie adoptowanej części i używa oraz traktuje tę cześć jako swoją własność . Jak to powinno być załatwione ( pomijam insynuacje MirkaL że gościu sobie zabudował a ja szukam zadymy ) po prostu cześć ta nie została wykupiona a jak napisałem właściciele wspólnoty ponoszą koszty utrzymania tych wygrodzonych murem części . Sytuacja taka dotyczy dwóch właścicieli .
trwałymi ścianami w obrębie budynku izba lub zespół izb przeznaczonych na
stały pobyt ludzi, które wraz z pomieszczeniami pomocniczymi służą zaspokajaniu
ich potrzeb mieszkaniowych. Przepis ten stosuje się odpowiednio również
do samodzielnych lokali wykorzystywanych zgodnie z przeznaczeniem na cele
inne niż mieszkalne.
Jak ten artykuł ma się do takiej oto sytuacji
adoptowano strych do celów mieszkalnych nad tym mieszkaniem pozostaje jeszcze przestrzeń wysokości ponad 2 metry w moim rozumieniu są to części wspólne za które właściciele według udziałów ponoszą koszty utrzymania tych części . Właściciel wykupionej adaptowanej części strychu zabudował tą części po obrysie aż do zwieńczenia dachu wykonał wejście w stropie adoptowanej części i używa oraz traktuje tę cześć jako swoją własność . Jak to powinno być załatwione ( pomijam insynuacje MirkaL że gościu sobie zabudował a ja szukam zadymy ) po prostu cześć ta nie została wykupiona a jak napisałem właściciele wspólnoty ponoszą koszty utrzymania tych wygrodzonych murem części . Sytuacja taka dotyczy dwóch właścicieli .
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Adopcja i adaptacja to zupełnie inne rzeczy.