dłużnik
Taja
Użytkownik
Witam,
Jestem właścicielką kamienicy. Poddasze wynajmuję lokatorowi, który użytkował lokal na podstawie umowy najmu zawartej na czas określony. Umowa wygasła w 2010r. Lokator mieszka nadal i nie płaci czynszu.Co powinno być zawarte w takim piśmie które mu dostarczę.
Proszę o pilną odpowiedź
Pozdrawiam
Taja
Jestem właścicielką kamienicy. Poddasze wynajmuję lokatorowi, który użytkował lokal na podstawie umowy najmu zawartej na czas określony. Umowa wygasła w 2010r. Lokator mieszka nadal i nie płaci czynszu.Co powinno być zawarte w takim piśmie które mu dostarczę.
Proszę o pilną odpowiedź
Pozdrawiam
Taja
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Wezwanie do zapłaty za bezumowne korzystanie?
Takie coś http://eporadaprawna.pl/2012/03/wezwanie-do-zaplaty/
Czy wezwanie do opuszczenia bezumownie zajmowanego lokalu?
http://www.serwisprawa.pl/porady_prawne,28,1229,jak-pozbyc-sie-osob-zamieszkujacych-lokal-mieszkalny-bez-tytulu-prawnego
Najemca o którym pisałam stwarza dla mnie zagrożenie (jest alkoholikiem, dewastuje lokal) mieszka na poddaszu. Grozi że spali kamienicę. Wzywałam kilkakrotnie Policję. Jak się go pozbyć.
Taja
Trzeba jednak wyjaśnić jeszcze jedną kwestię:
ten lokator mieszka od 2010 roku mimo braku umowy - jednak czy w tym czasie płacił czynsz za kolejne miesiące, chodzi mi to, że w pewnych warunkach poczytuje się, że umowa została zawarta na czas nieoznaczony.
Proszę zatem wyjaśnić jak to było, najlepiej postawić się w miejscu tego lokator i przedstawić argumentację przemawiającą za tym, że ta umowa była kontynuowana.
Jednak, nawet gdyby umowa trwała nadal, to dewastacja stanowi przesłankę do wypowiedzenia stosunku najmu w trybie natychmiastowym.
Czy są zgłoszenia na policję, pisma od sąsiadów, itd.
To Taja powinna wyjaśnić dlaczego przez 2 lata toleruje kloszarda w swoim mieszkaniu, ja po miesiącu bym go wywalił w sposób, który opisałem.
Proszę o pilną odpowiedz
Kto ponosi koszty wymiany okien w lokalu wspólnoty, jeżeli sprawcą katastrofy budowlanej był właściciel lokalu.
Pozdrawiam,
Taja