Remont z FR ale u niektorych wlascicieli lokali
Flavia
Użytkownik
Witam,
Co radzicie zrobic, mam mieszkanie na ostatnim pietrze. wlasciciele lokali podjeli uchwale o wymianie instalacji c.o. i zwiazanych z tym doplatach do funduszu remontowego. Glosowalam za uchwala. Uchwala nie zostala zaskarzona, doplata zostala doplacona. A teraz sie okazuje, ze zarzad (po zlosci, zatargi sasiedzkie) nie zlecil wymiany instalacji w moim lokalu tylko w innych, a ode mnie zada sie dodatkowej zaplaty za wykonanie tej wymiany, mimo ze nikt poza mna nie placi - wynagrodzenie wykonawcy idzie z funduszu remontowego. Jesli nie zaplace to w ogole mnie nie podlacza do instalacji po jej wymianie, a moga to zrobic gdyz moje mieszkanie jest na ostatnim pietrze. Remont sie rozpoczal, ale u mnie robic nie chca do czasu otrzymania pieniedzy. Co zrobic?
Pozdawiam,
Kaska
Co radzicie zrobic, mam mieszkanie na ostatnim pietrze. wlasciciele lokali podjeli uchwale o wymianie instalacji c.o. i zwiazanych z tym doplatach do funduszu remontowego. Glosowalam za uchwala. Uchwala nie zostala zaskarzona, doplata zostala doplacona. A teraz sie okazuje, ze zarzad (po zlosci, zatargi sasiedzkie) nie zlecil wymiany instalacji w moim lokalu tylko w innych, a ode mnie zada sie dodatkowej zaplaty za wykonanie tej wymiany, mimo ze nikt poza mna nie placi - wynagrodzenie wykonawcy idzie z funduszu remontowego. Jesli nie zaplace to w ogole mnie nie podlacza do instalacji po jej wymianie, a moga to zrobic gdyz moje mieszkanie jest na ostatnim pietrze. Remont sie rozpoczal, ale u mnie robic nie chca do czasu otrzymania pieniedzy. Co zrobic?
Pozdawiam,
Kaska
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Idź do administratora, obejrzyj ten projekt (czy uwzględnia twoje mieszkanie) a przy okazji spokojnie wyjaśnij sprawy finansowe - ile wpłaciłaś, ile powinnaś i czy to się zeruje, czy masz nadpłatę czy niedopłatę
Ile lokali jest w twojej wspólnocie?
Czy to zrobią łamiąc prawo? Tego nikt nie wie.
Nadal polecam spokojną rozmowę z administratorem i polubowne rozwiązywanie nieporozumień
za remont balkonów płaca właściciele lokali do których jest on przynależny jako pomieszczenie pomocnicze z wyjątkiem jego konstrukcji . Koszty remontu konstrukcji pokrywa wspólnota.
Oferty na remont tak powinny być przygotowane odrębnie remont balkonu(płytki , balustrady) odrębnie remont konstrukcji balkonu (konstrukcja , warstwa izolacyjna)
Zresztą, Flavia napisała wyraźnie: