Uchwała o powołaniu zarządu
closed2524
Użytkownik
Witam,
Czy ktoś mógłby zamieścić wzór uchwały o powołaniu zarządu?
Wniosłem pozew przeciw wspólnocie reprezentowanej przez zarząd. Sąd poprosił pozwanego o oryginał lub notarialnie poświadczoną kopię uchwały o powołaniu zarządu. Zarząd dostarczył dokument podpisany przez członków zarządu (3 osoby). Bez poświadczenia notariusza - czyli rozumiem, że to oryginał. Uchwała nosi datę z 2011 roku, z dnia, w którym odbyło się zebranie wspólnoty. Mam kopię protokołu tego zebrania. Nie ma nawet wzmianki o powołaniu zarządu.
Jak to wygląda w świetle prawa? Czy dla sądu dokument przedłożony przez zarząd jest ważny?
Pozdrawiam
Czy ktoś mógłby zamieścić wzór uchwały o powołaniu zarządu?
Wniosłem pozew przeciw wspólnocie reprezentowanej przez zarząd. Sąd poprosił pozwanego o oryginał lub notarialnie poświadczoną kopię uchwały o powołaniu zarządu. Zarząd dostarczył dokument podpisany przez członków zarządu (3 osoby). Bez poświadczenia notariusza - czyli rozumiem, że to oryginał. Uchwała nosi datę z 2011 roku, z dnia, w którym odbyło się zebranie wspólnoty. Mam kopię protokołu tego zebrania. Nie ma nawet wzmianki o powołaniu zarządu.
Jak to wygląda w świetle prawa? Czy dla sądu dokument przedłożony przez zarząd jest ważny?
Pozdrawiam
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Integralną częścią uchwały jest karta z oryginalnymi podpisami właścicieli lokali albo karty indywidualne i protokół z podliczenia wyników głosowania. Sama treść bez podpisów to tylko wyciąg z uchwały. Taki dokument łatwo spreparować, z podpisami już tak łatwo nie jest. Zażądaj przedłożenia oryginału kart (karty) z podpisami.
Dziękuję za informacje. Zażądam i to niebawem. Rozprawa już za 2 tygodnie.