Zebranie wspólnoty
kola
Użytkownik
Zgodnie z Uowl o zebraniu powinno się zawiadomić właścicieli na 7 dni przed jego terminem.
Co w sytuacji (nowe osiedle deweloperskie) jeśli pomiędzy zawiadomieniem o zebraniu a zebraniem podpisano kilka aktów notarialnych (w tym mój) ? np. 4 lub 2 dni przed zebraniem.
Czy te osoby powinny zostać jeszcze zawiadomione o zebraniu?
Czy mogą przyjść na zebranie i głosować.
Mój akt był 4 dni przed zebraniem i chcę być na zebraniu i głosować. A nie zostałem zawiadomiony.
kola
Co w sytuacji (nowe osiedle deweloperskie) jeśli pomiędzy zawiadomieniem o zebraniu a zebraniem podpisano kilka aktów notarialnych (w tym mój) ? np. 4 lub 2 dni przed zebraniem.
Czy te osoby powinny zostać jeszcze zawiadomione o zebraniu?
Czy mogą przyjść na zebranie i głosować.
Mój akt był 4 dni przed zebraniem i chcę być na zebraniu i głosować. A nie zostałem zawiadomiony.
kola
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Zakładam, że byłeś już w administracji i okazałeś akt notarialny
Inaczej twoim udziałem będzie dysponował pierwszy właściciel nieruchomości czyli developer.
Okazanie aktu notarialnego na zebraniu powinno wystarczyć. Ale koziorozka dobrze radzi, żebyś wcześniej złożył wizytę w administracji osiedla (u dewelopera?) i poinformował ich o tym, że jesteś właścicielem lokalu. Weź akt notarialny. Poproś o materiały na zebranie: zawiadomienie, porządek zebrania, projekty uchwał itp.
Nieprawda .... Bajdurzenia ciąg dalszy
W wątku jest mowa o AN "wytworzonych" w okresie między terminem wysłania zawiadomienia o zebraniu - a zebraniem właścicieli lokali....
wpis do KW to okres od trzech do ???? miesięcy , jak się developer uprze , jest na prawie.
Może się zdarzyć, że na drugi dzień lokal zmieni właściciela i co wtedy ?
Takie przypadki nie są sporadyczne ....
Właściciele o tym nie decydują, tak daleko kompetencje uchwałodawcze nie sięgają. Te kwestie regulują przepisy.