Wniosek o korektę mechanizmu oceniania
Wnoszę o korektę mechanizmu oceniania/przydzielania pozytywnych ocen.
W czym rzecz:
Mój wpis został pozytywnie oceniony. Po jakimś czasie coś dopisałem i nowy wpis dokleił się do wcześniejszego, a pozytywna ocena wylądowała na dole, pod wpisem doklejonym.
To może sugerować, że pozytywna ocena dotyczy obu wpisów, lub samego doklejonego, a przecież tak nie jest. Oceniającemu wcale nie musi się spodobać to, co ja dopiszę w terminie późniejszym.
Sugeruję, żeby pozytywna ocena wędrowała przed doklejony wpis, a jeśli z przyczyn technicznych tak się nie da, to niech się ocena skasuje. Zawsze oceniający może podziękować ponownie.
W czym rzecz:
Mój wpis został pozytywnie oceniony. Po jakimś czasie coś dopisałem i nowy wpis dokleił się do wcześniejszego, a pozytywna ocena wylądowała na dole, pod wpisem doklejonym.
To może sugerować, że pozytywna ocena dotyczy obu wpisów, lub samego doklejonego, a przecież tak nie jest. Oceniającemu wcale nie musi się spodobać to, co ja dopiszę w terminie późniejszym.
Sugeruję, żeby pozytywna ocena wędrowała przed doklejony wpis, a jeśli z przyczyn technicznych tak się nie da, to niech się ocena skasuje. Zawsze oceniający może podziękować ponownie.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Takie przypadki na forum do tej pory nie wystąpiły a gdyby się pojawiły to zawsze można skorzystać z funkcji "zgłoś do moderacji" i opisać problem.
No, to jest dopiero proste rozwiązanie : )
P.S. Skąd masz jako tło przy swoim nicku taką piękną, różową, wstążeczkę w mocnych męskich barwach?
Czy jak pogadam po przyjacielsku to dostanę wstążeczkę w moim ulubionym kolorze navy blue (z sentymentu do mórz i oceanów)?
Pozdrawiam.