pozaksiegowa ewidencja
andzia
Użytkownik
Witam,
Jestem nowicjuszem.Mam pytanie,co to jest pozaksięgowa ewidencja prowadzenia księgowości we wspólnocie.Czy wystarczy wprowadzić w excelu
kartotekę należności i wpłat dla właścicieli, rozliczenia kosztów na podstawie faktur i wyciagów bankowych na wspólnotę i na właścicieli? Czy musi być prowadzona księgowość i księgowania na kontach? Jest to mała wspólnota i sama mogłabym zająć się rozliczeniami ale nie jestem księgową i nie znam się na kontach.
Będę wdzięczna a odpowiedż.
Jestem nowicjuszem.Mam pytanie,co to jest pozaksięgowa ewidencja prowadzenia księgowości we wspólnocie.Czy wystarczy wprowadzić w excelu
kartotekę należności i wpłat dla właścicieli, rozliczenia kosztów na podstawie faktur i wyciagów bankowych na wspólnotę i na właścicieli? Czy musi być prowadzona księgowość i księgowania na kontach? Jest to mała wspólnota i sama mogłabym zająć się rozliczeniami ale nie jestem księgową i nie znam się na kontach.
Będę wdzięczna a odpowiedż.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Tutaj kilka słów na ten temat - http://prawo.rp.pl/artykul/705107.html
konta służą do sortowania zapisów i jakieś nr tez będziesz musiała mieć, aby móc sortować swoje zapisy w Excelu . Warto skorzystać z nr kont rachunkowych , ułatwia to komunikacje i pozwala sortować zapisy . Można też skorzystać z programów dla małego biznesu np. rachmistrza .