Hałas za oknem
jkowalski001
Użytkownik
Witam,
jestem w zarzadzie wspolnoty mieszkaniowej i mamy problem z mlodzieza/dzieci, ktore gromadza sie pod oknami naszych bloków - zwykle okolo godziny 21 strasznie hałasują, jeżdzą na rowerze po chodniki i trawie, krzyczą, przeszkadzają innym mieszkancom (jest duzo malych dzieci).
Czy sa jakies mozliwosci prawne zeby ich przegonic?
Nasze upomnienia nic na razie nie daja.
Moze straz miejska moglaby zareagowac?
Moze uchwalic w regulaminie/statusie wspolnoty jakies zapisy?
Tylko przypomne, ze to jest przed godzina 22 (cisza nocna).
Pozdrawiam i prosze o rady,
jestem w zarzadzie wspolnoty mieszkaniowej i mamy problem z mlodzieza/dzieci, ktore gromadza sie pod oknami naszych bloków - zwykle okolo godziny 21 strasznie hałasują, jeżdzą na rowerze po chodniki i trawie, krzyczą, przeszkadzają innym mieszkancom (jest duzo malych dzieci).
Czy sa jakies mozliwosci prawne zeby ich przegonic?
Nasze upomnienia nic na razie nie daja.
Moze straz miejska moglaby zareagowac?
Moze uchwalic w regulaminie/statusie wspolnoty jakies zapisy?
Tylko przypomne, ze to jest przed godzina 22 (cisza nocna).
Pozdrawiam i prosze o rady,
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Jak powszechnie wiadomo, ulubionym zajęciem szkrabów i podrostków jest studiowanie regulaminów i statutów oraz branie sobie do serca ich zapisów.
Jak je tylko uchwalicie, hałas za oknem ucichnie. Jak nożem uciął.
Moze sa jakies sposoby na egzekwowanie statutow?
myślę, że właściciele powinni pomyśleć o młodzieży i wyodrębnić dla nich część podwórka, aby mogła tam przebywać, tym bardziej, że jest ich dużo, przepędzanie nic nie da,wzywanie straży miejskiej też, bo będą wtedy ,,na złość" hałasować , skoro jesteś w zarządzie, to masz pole do popisu, zaproponuj coś, a może by tak zapytać ich samych, może mają jakieś pomysły, może będą dumni, że też się liczą we wspólnocie.
Dodam tylko, ze ta mlodziez nie jest z naszej wspolnoty, w okolicy jest plac zabaw, boiska, wiec teoretycznie jest gdzie sie podziac. Mysle, ze robia troche na zlosc.