uchwała
marthaxx
Użytkownik
witam! w mojej wspolnocie uchwalono uchwałę dotyczacą piwnicy, ktorą zajmuję ( ze jako jedyny mieszkaniec kamienicy mam placic za nia za wynajem) poinformowano mnie o tym fakcie dopiero po ok 3 miesiacach. czy uchwała sie uprawomocniła? i czy wg zgodne z prawem jest żeby uchwalać coś bez informowania wszystkich wspołwłasicieli budynku?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
- ile lokali liczy twoja wspólnota
- ilu właścicieli liczy twoja wspólnota
- czy piwnica ta jest twoim pomieszczeniem przynależnym (czy masz ją w swoim AN)
- czy piwnica należy do NW (najprawdopodobniej)
- czy wszyscy właściciele mają takie piwnice (korzystają z nich)
piwnica jest lokalem przynaleznym, nie mam jej w an. nie wiem co znaczy NW? wszyscy własciciele maja takie piwnice i z nich korzystaja.
Piwnica nie jest wpisana do aktu notarialnego oznacza, że jest ona częścią wspólną
Dlaczego tylko ty masz płacić za wynajem? (Masz kilka piwnic? Korzystasz z części wspólnej w większym stopniu niż pozostali? O co chodzi?)
Jesteś właścicielem czy najemcą?
Natomiast jeżeli piwnica jest pomieszczeniem przynależnym do twojego lokalu to jest to twoje prywatne pomieszczenie i wspólnota (właściciele) nie mają żadnego prawa podejmować w tej sprawie uchwał.
Nie wiem tylko dlaczego skoro jest przynależna (skąd o tym wiesz?) - nie jest wpisana do AN?
Jeżeli brak jakiegokolwiek dokumentu o jej przynależności może być traktowana jako część NW.
NW - to nieruchomość wspólna
Nowy doklejony: 20.03.13 15:38
takie sobie polskie piekiełko....
Nowy doklejony: 20.03.13 15:43
hmm no to przepadłam. dziekuję za informację