Wątek nie ma jednego autora. Wątek, to jest dyskusja składająca się z elementarnych, niepodzielnych jednostek, zwanych wpisami (jak komórki w organizmie). W wątku jest tylu autorów, ile jest wpisów, przy czym do jednego autora może być przyporządkowane wiele wpisów, natomiast jeden wpis może mieć tylko jednego autora. Takie przyporządkowanie nazywamy funkcją, w której dziedziną jest zbiór wpisów, a przeciwdziedziną zbiór autorów.
Prawdopodobnie pomyliłeś "autora wątku" z autorem wpisu rozpoczynającego wątek. Ja proponuję, żebyś założył własne forum internetowe i zapraszał tam do dyskusji innych. Będziesz rządził i dzielił. Po jednych, góra dwóch żniwach prawdopodobnie zostaniesz jedynym dyskutantem, względnie będzie kilku (nastu) użytkowników, ale za nimi będzie się kryła jedna i ta sama osoba. To działanie niektórym nie jest wcale takie obce. : )
W internecie jest całe mnóstwo gotowych struktur forów, na licencji free. Tylko zaadaptować do swoich potrzeb.
[cite] 5:[/cite]Prawdopodobnie pomyliłeś "autora wątku" z autorem wpisu rozpoczynającego wątek.
ja niczego nie pomyliłem natomiast ciebie pace swędziały/dzą ....
[cite] 5:[/cite]Ja proponuję, żebyś założył własne forum internetowe i zapraszał tam do dyskusji innych. Będziesz rządził i dzielił.
Po jednych, góra dwóch żniwach prawdopodobnie zostaniesz jedynym dyskutantem, względnie będzie kilku (nastu) użytkowników,
ale za nimi będzie się kryła jedna i ta sama osoba.
To działanie niektórym nie jest wcale takie obce.
Rozumiem , ty już tak robisz ....
[cite][img]http://www.gify.org/bazagif/agd/casa16.gif[/img] 5:[/cite][b]Z techniczno-budowlanego punktu widzenia[/b]Wpisyśroda,27 marca 2013Kontrole okresowe w budynkach
Z uwagi na to,że pojawia się wiele niejasności i wątpliwości w kwestiach kontroli okresowych w budynkach, konieczne jest uporządkowanie informacji na ten temat.
czytaj całość>>Komentarze:(0)Tagi: brak
Kontrole i przeglądy budynków
Autor(ka):[b] czajnik5[/b]Czas publikacji:środa,27 marca 201322:42środa,20 marca 2013 m3 gazu ziemnego - ile to GJ
Jak w prosty sposób przeliczyć zużycie gazu ziemnego na energię cieplną wyprodukowaną z niego?Oto odpowiedź:
czytaj całość>>Komentarze:(0)Tagi: brak
Zasady wiedzy technicznej
Autor(ka):[b] czajnik5[/b]Czas publikacji:środa,20 marca 201321:57
Musisz zrozumieć, że duszenie tego rodzaju pomysłów w zarodku - skąd inąd niedorzecznych - leży w Twoim interesie.
Ja chciałbym jedynie, żeby inni chcieli z Tobą dyskutować.
[cite] 5:[/cite]Musisz zrozumieć, że duszenie tego rodzaju pomysłów w zarodku - skąd inąd niedorzecznych - leży w Twoim interesie.
a co to ma wspólnego z moim pomysłem ,
rozumiem, że oni wytną mnie w pień i pozostaną sami jak
KubaP: Czy jest taka możliwość... aby autor wątku mógł usuwać wpisy pojawiające się w prowadzonym przez niego wątku .... Dbał o swój wątek jak o własny lokal
Czyli działać w myśl zasady "Dbam o wątek jak o swój zakątek". Wydaje mi się, że jest taka możliwość. Polega ona na tym, że trzeba zostać powołanym przez Administrację Forum na moderatora. Wtedy w pełni może taka osoba chronić swój wątek (zredagowany przez siebie wpis początkowy) tak jak o swój zakątek. Kto pyta nie błądzi...
[cite] 5:[/cite]KubaP, czy mogę zawczasu zgłosić moją kandydaturę na Twojego pomagiera?
No, wiesz... takiego Toudiego... znaczy się przynieś-wynieś-pozamiataj?
Dziękuję , ależ jestem zniesmaczony taką ofertą , to ja powinienem ci usługiwać jako biały murzyn ....
Na razie jestem samowystarczalny , i nic mi nie dolega , a niewolnictwo zostało zniesione dawno temu ...
[cite] KubaP:[/cite]Czy jest taka możliwość ... aby autor wątku mógł usuwać wpisy pojawiające się w prowadzonym przez niego wątku ....
Dbał o swój wątek jak o własny lokal...
Przez autora wątku rozumiem osobę, która go założyła (pierwszy wpis)..
Kuba -z wielką przyjemnością czytam Twoje wpisy w wielu wątkach,są zwięzłe ,zawsze na temat ,poparte przepisami i zawsze pomocne w weryfikacji z innymi .
Wskaż proszę, który z poprzedzających wpisów byś usunął .Próbuję zrozumieć intencje Twojego pomysłu,ale jak na razie zaliczam go jako "pomysł z gatunku szalonych".:bigsmile:
Pozdrawiam
Też tak sądzę, ale jest - jak widać powyżej - pewna liczba forumowiczów, którym odpowiada "styl" wypowiedzi i rozumowania KubyP. Dlatego popieram jego osobę na moderatora Forum. Świat i Forum od niego się nie zawalą.
Jak pada to przecież się nie kończy !? To jak to jest ? Może (oczywiście ewentualnie) wygasa, obumiera, więdnie, usycha, drętwieje, sztywnieje czy szlag go trafia...
Może chodzi o to, że jak pada, to może jeszcze powstać, a jak się kończy, to jest skończone. Chyba, że padnie na pysk, to wtedy trudno mu będzie się podnieść.
[cite] KubaP:[/cite]Czy jest taka możliwość ... aby autor wątku mógł usuwać wpisy pojawiające się w prowadzonym przez niego wątku ....
Dbał o swój wątek jak o własny lokal...
Przez autora wątku rozumiem osobę, która go założyła (pierwszy wpis)..
Faza eksperymentalna tej funkcjonalności pojawi się opcjach komentarzy w ciągu następnych 2 dni.
Zastrzegamy sobie możliwość ograniczenia dostępu do tej funkcjonalności w sposób i w przypadkach opisanych w rozdziale II pkt.23 Regulaminu
Funkcja moderowania treści przez autora wątku dotyczy komentarzy, które nie są starsze niż 48 godzin.
KubaP - nie sądzisz chyba, że ja za dwa dni napiszę cokolwiek w "Twoim" wątku? Nadmieniam, że jeśli będę chciał skomentować coś Twojego, to skopiuję to do własnego wątku, który założę na taką okoliczność. Chyba, że powezmę wiedzę, że przez najbliższe 48 h nie będzie Cię przy komputerze. W ten sposób wypełni się przeznaczenie i nastanie nieuniknione. Jest bowiem napisane:
[cite] Egzo:[/cite]1. Powielanie wątków. Komentatorzy notorycznie wyrzucani z wątków, będą zakładali swoje własne wątki o takiej samej tematyce, tylko po to, aby móc się swobodnie wypowiedzieć na dany temat.
[cite] admin:[/cite]Faza eksperymentalna tej funkcjonalności
Coś mi mówi, że ta funkcjonalność nie ma szans wyjść poza fazę eksperymentu. Ale... może się mylę. Chociaż... nie sądzę, żebym się mylił. : )
No skąd ten facet ma taką piękną różową tasiemkę. Jakże ja chciałbym mieć taką, ale w kolorze navy blue.
W wielu miejscach w internecie muszę udowadniać, że nie jestem robotem.
Zawsze się zastanawiałem skąd taki pomysł, a teraz wydaje mi się że wiem.
Widzieliście Admina, który ma serce?
Są tacy nieludzcy...
Zatem...
Być może nasz Admin nie jest nawet człowiekiem.
Komentarze
Wątek nie ma jednego autora. Wątek, to jest dyskusja składająca się z elementarnych, niepodzielnych jednostek, zwanych wpisami (jak komórki w organizmie). W wątku jest tylu autorów, ile jest wpisów, przy czym do jednego autora może być przyporządkowane wiele wpisów, natomiast jeden wpis może mieć tylko jednego autora. Takie przyporządkowanie nazywamy funkcją, w której dziedziną jest zbiór wpisów, a przeciwdziedziną zbiór autorów.
Prawdopodobnie pomyliłeś "autora wątku" z autorem wpisu rozpoczynającego wątek. Ja proponuję, żebyś założył własne forum internetowe i zapraszał tam do dyskusji innych. Będziesz rządził i dzielił. Po jednych, góra dwóch żniwach prawdopodobnie zostaniesz jedynym dyskutantem, względnie będzie kilku (nastu) użytkowników, ale za nimi będzie się kryła jedna i ta sama osoba. To działanie niektórym nie jest wcale takie obce. : )
W internecie jest całe mnóstwo gotowych struktur forów, na licencji free. Tylko zaadaptować do swoich potrzeb.
Pozdrawiam.
Rozumiem , ty już tak robisz ....
: )
rozumiem, że oni wytną mnie w pień i pozostaną sami jak
Jak dla mnie, to jest to podanie Kuby o awans na moderatora.
Nie wiem, jak dla innych, ale dla mnie byłby to początek końca tego forum.
Twój czajnik5
Na razie jestem samowystarczalny , i nic mi nie dolega , a niewolnictwo zostało zniesione dawno temu ...
Zgadza się, o ile brak forum to brak sporów.
Druga sprawa, cel raczej nie powinien uświęcać środków.
Wskaż proszę, który z poprzedzających wpisów byś usunął .Próbuję zrozumieć intencje Twojego pomysłu,ale jak na razie zaliczam go jako "pomysł z gatunku szalonych".:bigsmile:
Pozdrawiam
Świata to Kuba nie zawali, ale też nie zawojuje.
csak gázol a nevetéstől
Faza eksperymentalna tej funkcjonalności pojawi się opcjach komentarzy w ciągu następnych 2 dni.
Zastrzegamy sobie możliwość ograniczenia dostępu do tej funkcjonalności w sposób i w przypadkach opisanych w rozdziale II pkt.23 Regulaminu
Funkcja moderowania treści przez autora wątku dotyczy komentarzy, które nie są starsze niż 48 godzin.
Coś mi mówi, że ta funkcjonalność nie ma szans wyjść poza fazę eksperymentu. Ale... może się mylę. Chociaż... nie sądzę, żebym się mylił. : )
No skąd ten facet ma taką piękną różową tasiemkę. Jakże ja chciałbym mieć taką, ale w kolorze navy blue.
Pozdrawiam
Zresztą, wydaje mi się, że admin to kilka osób, a przynajmniej dwie. Ale wstążeczka fajna.:cool:
W wielu miejscach w internecie muszę udowadniać, że nie jestem robotem.
Zawsze się zastanawiałem skąd taki pomysł, a teraz wydaje mi się że wiem.
Widzieliście Admina, który ma serce?
Są tacy nieludzcy...
Zatem...
Być może nasz Admin nie jest nawet człowiekiem.
Ale może, żyjemy w wolnym kraju.