UCHWAŁA NA TERMOZAWORY - ZROBILI MODERNIZACJĘ CO
janka
Użytkownik
Tak jak w temacie - uchwała była podjęta na montaż termozaworów,ale mieli zablokowaną dużą kwotę. Na zebraniu byłam bardzo świadoma i o innych robotach dot CO nie było mowy. Zarząd zafundował nam poza termozaworami jeszcze montaż zaworów odcinających kaloryfery (lokale mieszkalne, klatki schodowe i zsypy) oraz podpionówki. Zamiast wydać 30tys - wydali ponad 70 tys. Administrator stwierdził, że dla niego to było jasne, że hasło termozawory ma szersze rozumienie, a roboty były wykonane zgodnie z projektem (sprzed roku) dot CO. Dla mnie jest to jednoznaczne, bo gdyby ktoś mi powiedział, że będzie montował zawory odcinające, szczególnie w zsypach i na klatkach schodowych - to bym zakrzyczała. Mamy sporo szemranego towarzystwa w lokalach gminnych i tylko patrzeć, jak wyniosą na złom kaloryfery z zsypów.
Co z tym fantem zrobić? w kasie się zmieścili, ale zakres nie taki. Ja mam ochotę ich rozszarpać, bo czuję się, jakbym była w przedszkolu.
Co z tym fantem zrobić? w kasie się zmieścili, ale zakres nie taki. Ja mam ochotę ich rozszarpać, bo czuję się, jakbym była w przedszkolu.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Można zaskarżyć uchwałę dotyczącą, np. sprawozdania finansowego, w którym jest ten koszt, wtedy sąd oceni.
W uchwale była tylko mowa o termozaworach, bez powoływania się na projekt, nie był on też załącznikiem do uchwały.Na zebraniu nie było też mowy o tym, że jest jakiś projekt (został on zrobiony ponad rok wcześniej).
Wydawało mi się po prostu, że o ZAKRESIE remontu decyduje wspólnota w formie uchwały.
Ponadto, z Twojego opisu wynika, że była na to wszystko zarezerwowana kwota (w domyśle - zaakceptowana przez właścicieli). W czym zatem problem? Opisany przez Ciebie zakres, to jest absolutne minimum. Jak sobie wyobrażasz modernizację instalacji bez montowania zaworów odcinających przy grzejnikach. Obudź się - dziś nie żyjemy w epoce późny Gomułka/wczesny Gierek. Chcesz protestować przeciw poprawie złej sytuacji w Twoim własnym budynku, tzn. przeciw sobie?
Pozdrawiam.
Wreszcie - co na te wszystkie problemy protokoły z kontroli okresowych obiektu? Są jakieś zalecenia, co i w jakiej kolejności należy remontować? Logika nakazuje, że najpierw należałoby zwrócić uwagę na wyposażenie odpowiedzialne za bezpieczeństwo, czyli np. windy.
Pozdrawiam.