zmiana w akcie notarialnym

robin662robin662 Użytkownik
edytowano września 2009 w Zarządzanie Nieruchomościami
czy moznz zmienić zapis w akcie notarialnym

Komentarze

• Opcje
    wwwinylwwwinyl Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Oczywiście. Jak napiszesz więcej, to my też rozwiniemy naszą myśl. :-P
  • Opcje
    mozesmozes Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Witam
    Mam pytanie czy można zrobić zmiane w akcie notarialnym zapisu o sposobie "zapłaty" za mieszkanie. W akcie notarialnym jest zapis cyt. pieniądze na to nabycie pochodzą z ich majątku wspólnego i przedmiot tego nabycia wejdzie w ich skład majątku wspólnego.' A powinien być zapis że: pieniądze w kwocie XXX pochodzą z majątku męza czyli mojego a reszta ze wspólnego.
    Jest problem z Urzędem Skarbowym bo się przykleił do tego i chciałbym coś na to zaradzić.
    Proszę o pomoc.
    pozdr
  • Opcje
    EDDIEEDDIE Użytkownik
    edytowano listopada -1
    To pytanie raczej odpowiednie dla forum prawnego.
    Spróbuj zadzwonić do pierwszego lepszego notariusza w twoim mieście lub udaj się osobiście po poradę jak to zrobić.

Według mnie to, że jest zapis, iż pieniądze na zakup mieszkania pochodzą z majątku wspólnego nie oznacza, że pochodzą one w proporcjach 50%/50%. Małżonkowie rzadko kiedy maja identyczne dochody.

Na czym polega problem z US?
  • Opcje
    ZarządcaZarządca Zarzadca.pl ZARZADCA.PL
    edytowano listopada -1
    [cite] mozes:[/cite]Witam
    Mam pytanie czy można zrobić zmiane w akcie notarialnym zapisu o sposobie "zapłaty" za mieszkanie. W akcie notarialnym jest zapis cyt. pieniądze na to nabycie pochodzą z ich majątku wspólnego i przedmiot tego nabycia wejdzie w ich skład majątku wspólnego.' A powinien być zapis że: pieniądze w kwocie XXX pochodzą z majątku męza czyli mojego a reszta ze wspólnego.
    Jest problem z Urzędem Skarbowym bo się przykleił do tego i chciałbym coś na to zaradzić.
    Proszę o pomoc.
    pozdr

Rozumiem, że to nie jest błąd notariusza,kiedy doszło do zawarcia tej umowy?
    ZARZĄDCA PORTAL INFORMACYJNY II 6tfwtu9sbskv.png
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.