Zarządzanie drogą zgodnie z prawem
jansobol
Użytkownik
Drodzy forumowicze,
Czy do chwili obecnej udało się komukolwiek wymyślić sposób, aby zgodnie z prawem zarządzać drogą, która nie należy do NW, czyli stosuje się KC? Czy jednak jasno widać, że nie ma na to najmniejszych szans, dopóki nie zmieni się prawo? Jak to wygląda na dziś?
Czy do chwili obecnej udało się komukolwiek wymyślić sposób, aby zgodnie z prawem zarządzać drogą, która nie należy do NW, czyli stosuje się KC? Czy jednak jasno widać, że nie ma na to najmniejszych szans, dopóki nie zmieni się prawo? Jak to wygląda na dziś?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Przyznam, że nie mam pojęcia na jakiej podstawie określa się zakres terytorialny wspólnoty, ale skoro droga ma współwłaścicieli w innych wspólnotach to zapewne nie może należeć do mojej wspólnoty.
Pojawiła się kwestia postawienia znaku na tej drodze i sami wiecie co to oznacza. Trzeba to teraz jakoś załatwić, oczywiście najbardziej zgodnie z prawem na ile się da. Ja się jednak obawiam, że zgodnie z prawem to się nijak nie da. Aczkolwiek może jakaś mądra głowa już coś wymyśliła w tym temacie. Bo docelowo na osiedlu będzie jakieś 300 mieszkań, więc nie ma mowy o zebraniu 100% podpisów. W sumie to już teraz nie ma mowy o zebraniu 100% podpisów.
A ponadto idiotyczne prawo, które doprowadza do takich sytuacji. Wystarczyłoby jedno zdanie więcej w uowl i problem znika. A tak co osoba to inna interpretacja.:bigsmile: