Radiowy podzielnik kosztów ogrzewania
Lucywae
Użytkownik
W mieszkaniach założono nam podzielniki ciepła oczywiście nie są oplombowane.
Wiadomo mi ,że niektórzy "sprytni" pościągali grzejniki przed założeniem podzielników.
Czy bez zgody wspólnoty mieli takie prawo?
Czy można oplombować podzielniki i mieć kontrolę nad wspólnotą
/-mam dwa grzejniki ,jeden z podzielnikiem drugi bez podzielnika ciepła!
w sezonie grzewczym zamieniam grzejniki ..z podzielnikiem wynoszę do piwnicy a zakładam grzejnik bez podzielnika/
Wiadomo mi ,że niektórzy "sprytni" pościągali grzejniki przed założeniem podzielników.
Czy bez zgody wspólnoty mieli takie prawo?
Czy można oplombować podzielniki i mieć kontrolę nad wspólnotą
/-mam dwa grzejniki ,jeden z podzielnikiem drugi bez podzielnika ciepła!
w sezonie grzewczym zamieniam grzejniki ..z podzielnikiem wynoszę do piwnicy a zakładam grzejnik bez podzielnika/
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Takiej postawy nikt tutaj ci nie zaakceptuje ani nie pochwali.
Pomijając fakt, że rozliczanie podzielnikami samo w sobie jest oszukiwaniem (wpisz w Google: "oszustwa podzielnikowe" a się dowiesz dlaczego) i jakaś firma rozliczeniowa chce was golić równo, to jeszcze ty i inni właściciele też chcecie się wzajemnie oszukiwać.
Bez sensu. To jest paranoja! Nie mieli takiego prawa. Każdy podzielnik jest oplombowany (chyba że macie jakieś całkiem badziewiaste) a kontrolę to wspólnota - czyli wszyscy właściciele - powinna mieć nad wszystkimi właścicielami.
Właściciele powinni opracować odpowiedni regulamin rozliczeń kosztów ciepła i w nim zamieścić wszelkie sprawy techniczne, formalne i inne związane z rozliczaniem a następnie przyjąć go uchwałą i ...realizować.
co to polak nie wymyśli aby żyć na cudzy rachunek ...