wynajem piwnicy we wspólnocie
uzytkownik
Użytkownik
Witam mamy mały problem w naszej wspólnocie. Deweloper nie sprzedał wszystkich piwnic w naszym bloku i jest on ich właścicielem. Teraz się okazało że wynajmuje te piwnice mieszkańcom innych bloków . Nie ukrywam że jest to dla nas mieszkańców denerwujące, ponieważ obce osoby kręcą nam się po klatkach i piwnicy, maja kody do domofonu i klucze do klatek, których my jako wspólnota nie przekazaliśmy osobo wynajmującym. Zaznaczam że deweloper nie posiada żadnej umowy najmu z tymi osobami oraz zgody wspólnoty na podnajem.
I mam pytanie czy da się coś z tym zrobić, czy jest na to jakieś prawo, czy wystarczy jako wspólnota podjąć uchwałę o zakazie podnajmowania piwnic osobom trzecim nie będących właścicielami mieszkań.
Dziękuje za odpowiedź
I mam pytanie czy da się coś z tym zrobić, czy jest na to jakieś prawo, czy wystarczy jako wspólnota podjąć uchwałę o zakazie podnajmowania piwnic osobom trzecim nie będących właścicielami mieszkań.
Dziękuje za odpowiedź
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Nic, to własność dewelopera , a jakbyś to ty był właścicielem tych piwnic to co zmieniło by to nastawienie właścicieli do ciebie?
Zachowujesz się jak pies ogrodnika ...
Wykupcie te piwnice od dewelopera i będą się wtedy "sami swoi" szwendać po korytarzach piwnic.
a od kiedy to wspólnota ( właściciele lokali) decyduje, co właściciele robi ze swoją własnością
jak nie ma umowy to zadenuncjujcie go do US. Urzędasy rozrobią porządek ...
Ale jakbyś ty wynajmował swoje mieszkanie głośnym studentom i wspólnota uchwaliła, że nie wolno ci wynajmować twojej własności to byś się zastosował do uchwały?
Tak więc uchwała nie jest dobrym (skutecznym) pomysłem.
Już ci napisałem co masz zrobić, jak nie potraficie się z deweloperem dogadać ,