Dodatkowe drzwi na klatce schodowej

as81as81 Użytkownik
edytowano grudnia 2013 w Zarządzanie Nieruchomościami
Witam wszystkich...
Chciałby jako laik doradzić się fachowców o następującą sytuację. Mieszkam w bloku gdzie jest wspólnota. Moja klatka posiada wiatrołap z wyjściem na zewnątrz wyposażony w podwójne drzwi z domofonem. Zamiast piwnicy pod parterem jest garaż gdzie prowadzi też klatka schodowa.
Oprócz tego na półpiętrze pomiędzy poziomem wejścia do wiatrołapu a poziomem garażu znajdują się pojedyncze drzwi prowadzące na także na zewnątrz budynku bez domofonu.
Moje pytanie jest takie czy można je zablokować w sezonie zimowym? Widziałem takie praktyki w wielu blokach ale nie mam pojęcia czy jest to legalne...
Drzwi są często otwierane przez mieszkańców, a nie posiadają wiatrołapu wychładza to klatkę schodową...
Proszę o podpowiedzi

Komentarze

• Opcje
    KubaPKubaP Użytkownik
    edytowano grudnia 2013
    [cite] as81:[/cite]Moje pytanie jest takie czy można je zablokować w sezonie zimowym?
    Widziałem takie praktyki w wielu blokach ale nie mam pojęcia czy jest to legalne...
    To temat na zebranie sprawozdawcze twojej WM, pozycja do planu remontów ...
    Jak uzyskasz zgodę właścicieli lokali w postaci uchwały to będziesz mogła je blokować na czas zimy lub zostaną wstawione drugie drzwi tworząc tzw wiatrołap .
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.