Wolne tematy
KubaP
Użytkownik
Nie wiem, w jakiej fazie aktualnie znajduje się księżyc, ale po dziwnej aktywności - tuzów tego forum - wygląda na to, że ku pełni ma się tuż, tuż. Pobudzenie oraz rozkojarzenie przenika doskonale i bez żadnego problemu. Można powiedzieć, że bije z wpisów, jak srebrzyste światło po oczach i... wcale nie jest pokojowo nastawione.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Jak Ty to robisz, że tak pięknie zestawiasz różne konteksty, tworząc nowe sposoby patrzenia?
:cool:
A może to znowu cytat z innego użytkownika/innej użytkowniczki z innego forum internetowego?
Nie... niemożliwe - to właśnie cały Ty.
Szanowny Panie KubaP (Phe?) proszę nie używać moich tekstów w celu przedstawiania ich jako własnych.
http://forum.gazeta.pl/forum/w,523,148513538,148520124,Re_Co_to_bedzie_co_to_bedzie_.html
W oryginalne fragment: "tuzów tego forum" brzmi: "nie tylko na tym forum" - tylko to zostało przez Pana zmienione.
Pan Czajnik5 z pewnością wie, że ja go napisałam, tylko udaje, że tak nie jest. No cóż...
Zdaje się, że to się nazywa licentia poetica. A może to parafraza?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Parafraza
W końcu przeróbka odwołuje się do dzieła powszechnie znanego, prawda? Zostało opublikowane, czy nie?
Wychodzę z założenia, że jeżeli w cudzym tekście jest zawarty i mój pogląd na sprawę , to lepiej go zacytować z użyciem narzędzia >>cytat<< niż wywnętrzać się własnym słowotokiem .... szkoda na to czasu
Moja modyfikacja twojego tekstu była tyko dopasowaniem do sytuacji jaka panuje na tym forum .
Widzę, że osiągnąłem zamierzony cel. TWA zareagowało.
pokazuje na czym polega Wasza "cytatologia" i brak dystansu do wpisów . Wam jako TWA wolno, a innym już nie.
Zachowujecie się jak stado nawalonych wilków ( baranów) jak widzicie wpis . To Wasza zdobycz ....
Przypisujecie wszelkie napisane słowa autorowi wpisu choć on wyraźnie zaznaczył, że są to cytaty. .... ....
Korzystajcie z narzędzi, które daje wam to forum. To naprawdę nie boli , tylko edukuje Was....
Cytowania bez opamiętania rożnych fragmentów z wywodów sądowych które potwierdzają wasz tok analizy , myślenia , uważasz za poprawność życiową , choć wiesz , że precedensów w orzeczeniach sądowych jeszcze w Polsce nie ma .
Jeśli ja to robię w podobny sposób to jest to dla Was (TWA) obroną majestatu , złodziejstwo "intelektualne" , naruszenie praw autorskich , i w ogóle na szafot ze mną . To jest takie trywialne dla Was TWA.
Wam wolno tak się zachowywać.... mnie już nie . :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
I. Prawidłowe sposoby cytowania - przykłady
KubaP
II. Nieprawidłowe sposoby cytowania - przykłady
"Zapraszam do lasów milickich i oleśnickich jak i ostrzeszowskich.
W 2 godziny 70-100 prawdziwków – zdrowych; o innych grzybkach nie
wspomnę. Zapraszam naprawdę warto!!!! "
Jak sam widzisz, cytowanie bez podania źródła praktycznie uniemożliwia identyfikację autora tekstu źródłowego.
Ja tam nie wiem, jak to się nazywa... Prosta kobieta jestem. Najpierw Pan Czajnik5 mówił, że to droczenie...
Szanowny Panie KubaP (od zawsze intryguje mnie to Pana P :cool: ) obraza co prawda na mój majestat jeszcze nie zdążyła wejść, ale przeprosiny zostały już przyjęte.
Nooo, Panowie... :cool: To jednak nie to forum.
Ten właściwy adres część z nas z pewnością zna. A tam... nie ma zmiłuj się - tak tam kipi.
To oczywista oczywistość, że chłopaki tak.
Ale... mężczyźni już na pewno nie.