Co robić z tymi zawiadomieniami?
adamkoc
Użytkownik
Witam serdecznie.
Mam taki oto problem.
W czerwcu tamtego roku kupiliśmy z narzeczoną mieszkanie.Miało nie być obciążone i ogólnie nie było żadnych problemów do tej pory.Aha,w między czasie zmienił się zarządca budynku,w lipcu lub sierpniu tamtego roku.
Wczoraj przyszedł jakiś polecony na nasz adres,ale nazwisko poprzedniego właściciela.,w zostawionym awizo było o postępowaniu administracyjnym.Odniosłem na pocztę,bo było napisane coś że w ciągu 14 dni nie odebrane pismo zostanie uznane za doręczone,czy jakos tak.Oczywiście nie mogłem nawet odebrać i dowiedzieć się o co chodzi,skoro nie zgadzają się dane.Dzwoniłem do aktualnego zarządcy i u nich nie ma żadnych długów.Nie pamiętam żeby wcześniej przychodziły jakieś powiadomienia,a nawet jeśli to pewnie wyrzucałem jako że z poprzednim właścicielem nie mam kontaktu po takim czasie.
Moje pytanie brzmi co robić?Szukać kontaktu z poprzednimi zarządcami i zadzwonić czy szukac numeru do poprzedniego właściciela żeby on to wyjaśniał?
Proszę o jakieś podpowiedzi
Mam taki oto problem.
W czerwcu tamtego roku kupiliśmy z narzeczoną mieszkanie.Miało nie być obciążone i ogólnie nie było żadnych problemów do tej pory.Aha,w między czasie zmienił się zarządca budynku,w lipcu lub sierpniu tamtego roku.
Wczoraj przyszedł jakiś polecony na nasz adres,ale nazwisko poprzedniego właściciela.,w zostawionym awizo było o postępowaniu administracyjnym.Odniosłem na pocztę,bo było napisane coś że w ciągu 14 dni nie odebrane pismo zostanie uznane za doręczone,czy jakos tak.Oczywiście nie mogłem nawet odebrać i dowiedzieć się o co chodzi,skoro nie zgadzają się dane.Dzwoniłem do aktualnego zarządcy i u nich nie ma żadnych długów.Nie pamiętam żeby wcześniej przychodziły jakieś powiadomienia,a nawet jeśli to pewnie wyrzucałem jako że z poprzednim właścicielem nie mam kontaktu po takim czasie.
Moje pytanie brzmi co robić?Szukać kontaktu z poprzednimi zarządcami i zadzwonić czy szukac numeru do poprzedniego właściciela żeby on to wyjaśniał?
Proszę o jakieś podpowiedzi
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Nie chciałbym żeby się okazało że odbyło się jakieś postępowanie i komornik wejdzie mi na mieszkanie żądając uiszczenia długu.
Mylisz postępowanie administracyjne z administracją WM.
Może tu chodzić nawet o zwykły niezapłacony mandat itp. Nawet nie masz obowiązku zwracać tych pism na pocztę,możesz śmiało wyrzucać je do kosza.
Pozdrawiam
Skarbówka raczej by o tym wiedziała,choć nie znam się aż tak na Polskim prawie.
To pewnie było odnośnie tamtego awizo,drukowane na poczcie przypomnienie że jest list polecony.Tego też nie czytałem dokładnie,akurat szedłem w stronę poczty wiec zaniosłem.Spytałem jeszcze czy mogę odebrać jeśli nie moje nazwisko,oczywiście nie mogłem.
co się martwisz dopóki nie będzie zgodności adresu z właścicielem to nic ci nie zrobią...
co najwyżej możesz na poczcie powiedzieć, że adresat się wyprowadził ... to też jest informacja dla nadawcy ...
Pewnie adres gdzieś jest (np.na umowie kupna),z telefonem może być problem,jeśli go nie ma w umowie.Przez 1,5 roku i paru zmianach telefonów mógł zaginąć.Nigdy nie był potrzebny po sfinalizowaniu transakcji,więc i nie interesowałem się czy mam go czy nie.