zarządca
Ludź
Użytkownik
Szanowni Państwo,
Stanowczo nie polecam usług firmy Biuro Obsługi Rynku Nieruchomości w Warszawie przy ul Lwowskiej i Kopińskiej. Są reliktem minionej epoki. Wydaje im się że są władzą. Są niedbali i aroganccy. Brak im elementarnyej wiedzy.Jedyne co potrafią to brać pieniądze
Stanowczo nie polecam usług firmy Biuro Obsługi Rynku Nieruchomości w Warszawie przy ul Lwowskiej i Kopińskiej. Są reliktem minionej epoki. Wydaje im się że są władzą. Są niedbali i aroganccy. Brak im elementarnyej wiedzy.Jedyne co potrafią to brać pieniądze
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Polecani mechanicy
Nie polecani mechanicy
Polecane sklepy z częściami
Nie polecane sklepy z częściami
tak i tu pewien właściciel wyraził swoje niezadowolenie ku przestrodze dla innych. Teraz tylko od każdego kto czyta forum będzie zależało to, kogo zatrudni jako firmę do administrowania.
Tu nie ma nad czym dyskutować. Jest głos na "nie" dla Biura Obsługi Rynku Nieruchomości w Warszawie przy ul Lwowskiej i Kopińskiej i koniec.
Ty tez jesteś reliktem minionej epoki, niedbały i arogancki. Brak ci elementarnej wiedzy.
Jak widzisz nie używałem żadnych argumentów na poparcie tych tez, bo po co? tobie też nie były one potrzebne gdy pisałeś o BORN.
Kiedyś były Festiwale Piosenki Zaangażowanej... trader chyba by się na nich świetnie sprawdził śpiewając np. tak:
I was BORN to love you
:bigsmile:
Ja do Ludzia nic nie mam, ale jak coś mówi to niech mówi konkretnie.
Ludziu, z czego wynika brak elementarnej wiedzy BORNa ?
Ja myśle że elementarny brak wiedzy BORN wynika z tego że BORN nie ma elementarnej wiedzy o tym że nie ma elementarnej wiedzy na temat braku elementarnej wiedzy.
Właściciele, psich odchodów, są jednocześnie właścicielami (współwłaścicielami) podwórka i do sprzątania tego swojego prywatnego (nie publicznego) podwórka zatrudnili sobie firmę sprzątającą. Czy w umowie ta firmą ma wpisane że nie ma sprzątać psich odchodów? Czy właściciel domu jednorodzinnego zatrudniajacy sobie do sprzątania swojego podwórka sprzątaczkę wpisuje jej w umowe że petów, psich i kocich kup itp. ma nie sprzątać bo on sam bedzie sprzątał?
Bardzo mnie cieszy, że mój krótki wpis wywołał dyskusję chociaż na dzisiaj jeszcze w ograniczonym kręgu. Uważam, że było by wskazane gdyby więcej osób wyraziło swój pogląd na jakość usłóg świadczonych przez firmy "zarządzające" To pozwoli bardzo szybko zwryfikować kto na rynku usług jest solidną firmą kto chce pasożytować na zaistniałej sytuacji prawnej zmuszającej do ustanowienia zarządcy. Dobrze by było gdyby użytkownicy szerzej korzystali ze swoich uprawnień do kontrolowania "zarządcy" i zapoznali się w tym celu ze stosowną częścią Kodeksu Cywilnego i Ustawa o Własności lokali.
Dobrze jest sprawdzić kalkulację i jakość wykonanych robót, zobaczyć na jaki czas udzielono gwarancji na wykonane prace, czy egzekwowano dokonanie napraw czy robiono je na koszt właściceli, jakich użyto materiałów etc. W każdej wspólnocie jest ktoć kto się na tym zna albo ma znajomego, który pomoże.
Zarządca ma taki zapis w umowie: " zwracanie uwagi złym ludziom, których psy (złe?) pozostawiają swoje odchody na nieruchomości wspólnej" , tak?
Kc nic nie wspomina o zarządcy (poza oczywiście sądowym).
Proszę podać podstawę prawną tej rzekomej sytuacji prawnej zmuszającej właścicieli do zatrudniania zarządcy!?
Tak jest.
Każdy ma prawo do dokonywania swoich wyborów.
Jeśli dana wspólnota ma ochotę siedzieć w czymś po uszy i czerpie z tego wielką przyjemność, a nawet satysfakcję - to należy jej na to pozwolić. Każdy przecież ma prawo do tego być czuć się spełnionym, o ile nie czyni tym krzywdy innym... :cool:
Ja nie słyszałem jeszcze o takiej umowie. Byłoby to oczywiście nielogiczne bo dlaczego nie wszystkie śmieci firma miałaby sprzątać? Dlaczego pety ma sprzątać a psich odchodów nie? Dlaczego kocie odchody ma sprzątać? Dlaczego kupke dzieciątka które mama musiała pod krzaczkiem przytrzymać bo chciało zrobić kupkę nagle?
Chyba po to zatrudnili właściciele tego prywatnego terenu specjalistę od sprzątania.
Spróbuj wezwać Straż Miejską na teren wspólnoty że są psie klocki - zobaczysz co ci odpowiedzą. Art. 140 Kc jest bezwzględnie obowiązujący i Straż Gminna (miejska) nie ma prawa meblować ci pokoju czy podwórka.
To użytkownik Ludź tak uważa a ja polemizuję z tym poglądem bo uważam, że to to nie jest obowiązek zarządcy/administratora.
Bardzo proszę uważnie czytać teksty które chce się skomentować.
Chociaż, nadal uważam, że jednak o czymś Pan zapomniał....
W dniu 12.02.2014r. w Sądzie Wydział II Karny,sala D-105 o godz.11,45 odbędzie się sprawa przeciwko oskarżonemu prezesowi Ryszardowi Kulczyckiemu .