Nowa uchwała ws. właścicieli garaży we WM, mających udział w NW
cezar138
Użytkownik
Czy administracja ma podstawy prawne żądać nowej uchwały od zarządu WM, aby móc naliczać fundusz remontowy (nie jest od początku naliczany) od właścicieli garaży mających je terenie wspólnoty, którzy mają udział w NW wspólnoty? Dodam, że owi właściciele mają garaże jako lokale prywatne, z własnymi księgaami wieczystymi (z 9 to 5 garaży ma osobne kw).
Dodam, że „garażowcy” ponoszą koszty eksploatacyjne wobec administracji
Moim zdaniem to jest bezzasadne żeby robić kolejną uchwałę na ww. sytuację, ale chciałbym upewnić się na forum.
Dziękuje, pozdrawiam.
Dodam, że „garażowcy” ponoszą koszty eksploatacyjne wobec administracji
Moim zdaniem to jest bezzasadne żeby robić kolejną uchwałę na ww. sytuację, ale chciałbym upewnić się na forum.
Dziękuje, pozdrawiam.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Ta jakaś, nikomu niepotrzebna administracja, jest od wykonywania poleceń zarządu oraz realizacji woli właścicieli wyrażonej uchwałami.
że w treści uchwał zaznaczono, że stawki służące do naliczenia zaliczek na pokrycie kosztów utrzymania nieruchomości stanowią wyrażanie, że dotyczą lokali mieszkalnych.
do Egzo - rowniez duze dzieki Kolego. Natomiast druga czesc odp. odnoscnie mojej administracji - nie tylew mam pretencje do nich, co ubolewam nad jej mizerną znajomoscia uowl.
Natomiast do siebie mam zastrzezenia, ze przez prawei dwa lata nie zajałem sie ta kwestią. Niemniej prosze mi wierzyc, ze nie proznowałem w tym czasie w sparwach WM.