Jak odzyskać nadpłatę za c.o. po sprzedaży mieszkania.
sleepwalker
Użytkownik
Witam.Sprzedaliśmy mieszkanie schorowanej teściowej.Nie mieszkała tam od lat,jednak sumiennie opłacała wszystkie należności.Kiedy znalazł się kupiec mocno negocjował cenę wyjściową,zależało nam na czasie,więc przystaliśmy na jego propozycję.Wszystko byłoby w porządku,gdyby nie fakt,że teściowa miała nadpłatę za c.o ponad 1000 zł.Na prośbę o zwrot kupiec zasłonił się odpowiedzią pani ze spółdzielni,że teściowej się nic nie należy i przestał odbierać telefony.Przy sprzedaży były spisane stany wszystkich liczników,dostarczyliśmy pisma o niezadłużeniu.Nie wiem jak mam odzyskać te pieniądze..czy faktycznie nie należą się one mojej teściowej.Bardzo proszę o rzetelną porade.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
no do prokuratora ,,, złodziejstwo jest karalne ...
a jak jest w statucie SM zapisane ws rozliczenia po sprzedaży lokalu ?
Nowy doklejony: 12.01.14 13:33
Mam prawo napisać do prokuratury i tak zrobię
Jeżeli saldo na dzień zbycia lokalu wykazuje nadpłatę, to wezwanie do zapłaty a potem sąd. Dłużnikiem jest spółdzielnia.
czemu ma służyć powyższy wpis , skoro
Oczywiście napisać ci wolno ale nawet nie poprawi ci to samopoczucia a tym bardziej nie załatwi sprawy. Sprawa jest jasna jak słońce.
Jedyną drogą jest droga postępowania cywilnego w celu podważenia tego zapisu w umowie kupna-sprzedaży.
Daremny trud w naszych realiach sądowniczych.