rura cw w ścianie nośnej międzymieszkaniowej

dori1903dori1903 Użytkownik
edytowano stycznia 2014 w Zarządzanie Nieruchomościami
Witam,
mam pytanie czy można montoważ rurę od ciepłej wody użytkowej do aneksu kuchennego w ściane nośnej 24cm, Porotherm?
Dodam, iż z drugiej strony sąsiad ma salon. Ja jestem tym sąsiadem i słychać każdorazowe odkręcenie wody-już mnie to denerwuje!:devil:

Komentarze

• Opcje
    czajnik5czajnik5 Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Domyślam się, że chodzi raczej o indywidualne podejścia wod.-kan. do konkretnego przyboru sanitarnego, w tym wypadku zlewozmywaka. Najpewniej jest schowany w bruździe ściennej. Zresztą, nie każda ściana Porotherm 24 cm jest ścianą nośną. Inna sprawa, że trzeba spełnić określone normy hałasu przenikającego pomiędzy lokalami, w tym również hałasu pochodzącego od wyposażenia technicznego.

Ale, ale... nawet jak jest przewód w bruździe ściennej pod tynkiem, to nie powinno być słychać szumu. Może sąsiad ma nadwyrężoną armaturę, albo za małe rurki i dlatego szumi? Pozdr.
  • Opcje
    dori1903dori1903 Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Witam,dziekuje za info, znam juz wiecej szczegółów byłam tam zajrzeć i okazuje się ze to deweloper juz zrobil tak podejscia, a sciana jest jednak z silikatu 24cm, sasiad jeszcze nie ma założonego kranu tylko wężyki może dlatego tak słychac?? i przestanie jak założy kran poprostu....oby :-)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.