MS OFFICE dla Wspólnoty
kamp73
Użytkownik
Witam,
Czy ktoś kupował może MS OFFICE do wspólnoty ?
Ja właśnie stoję przed zakupem i zastanawiam się jaką licencję mam wybrać, żeby było legalnie i możliwie najtaniej.
Dzięki za wszystkie uwagi
Czy ktoś kupował może MS OFFICE do wspólnoty ?
Ja właśnie stoję przed zakupem i zastanawiam się jaką licencję mam wybrać, żeby było legalnie i możliwie najtaniej.
Dzięki za wszystkie uwagi
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Dla zarządu wspólnoty, jedno stanowisko.
Nie dość, że bezpłatne (również do zastosowań komercyjnych), to znacznie lepsze, niż MS - przynajmniej do zastosowań, które mogą się przydarzyć w 95 % przypadków.
http://pl.libreoffice.org/
https://www.openoffice.org/pl/
Pozdrawiam
Ktoś ci nakazał?
Z jakiej zaliczki ten zakup ma być sfinansowany?
Czy właściciele lokali coś na ten temat wiedzą?
Czy członkowie zarządu potrafią posługiwać się wszystkimi pakietami z tego programu?
Jak chcesz zabezpieczyć program aby nie był wykorzystywany do prywatnych celów członków zarządu?
Nie prościej aby któryś z członków zarządu udostępnił swój prywatny Office - w końcu ile tych pism zarząd tworzy w ciągu roku?
A firma administrująca nie ma swojego biura, też nie może udostępnić?
Powtórzę jeszcze raz pytanie: Czy ktoś kupował MS OFFICE na Wspólnotę (faktura wystawiona na WSPÓLNOTĘ)?
Nie interesuje mnie Open Office, pytam o MS Office.
Nie można kupić legalnie MS OFFICE dla użytkowników domowych do Wspólnoty. Pozostają dwie opcje: "Dla domu i małej firmy" lub (i tu nie jestem pewien) dla organizacji non-profit.
Wspólnota zarządza/administruje się sama (bez udziału firm zewnętrznych).
No, ale twoja wola - nie odpowiadać.
Pytam o licencję, a nie źródło finansowania.
Nowy doklejony: 13.02.14 18:50
Apropos: Jakub... jestem mężczyzną.
Nie wiem czy wiesz ale licencja jest ściśle związana z finansowaniem zakupu (wysokością kwoty chociażby).
Zakup na Wspólnotę związany jest z koniecznością pomieszczenia w którym komp z tym oprogramowaniem będzie się znajdował i całym szeregiem innych jeszcze wymogów.
Po to są moje pytania aby udzielić ci odpowiedzi najprostszej.
Póki co upierasz się przy rozwiązaniu najbardziej skomplikowanym i już nawet nie pytam się ile lokali liczy ta wspólnota a to też ważne. - sorry.
Przyjmuję to do wiadomości - z pierwszego wpisu to nie wynikało, a w internecie nawet płci adwersarza nie można być przecież pewnym.
Komp będzie się znajdował w mieszkaniu osoby (członka wspólnoty) zajmującej się księgowością.
http://www.microsoft.com/pl-pl/cpe/kontakt.aspx
ot taka polska rzeczywistość
Nowy doklejony: 13.02.14 22:26
A żeby było jeszcze śmieszniej, jedni partnerzy MS twierdzą, że Wspólnoty jeśli nie zarabiają, mogą skorzystać z licencji non-profit, inni twierdzą że nie.
(...)
Tak już jest, że na infoliniach najczęściej pracują osoby przypadkowe, przeszkolone naprędce, udzielające prostych odpowiedzi na typowe problemy i zagadnienia. Należało pociągnąć temat i poprosić o przekierowanie do jakiegoś prawnika.
Widzę jednak, że chcesz być co do litery w prawie, że tak to ujmę. No i dobrze. Zwróć się zatem pisemnie do MS (za potwierdzeniem odbioru) i poproś o pisemną odpowiedź. Tylko taka pisemna opinia będzie dla Ciebie wiążąca, bo przecież chyba w przypadku np. kontroli BSA (na zlecenie zresztą MS) nie okażesz wydruku wpisów z forum internetowego na poparcie swoich argumentów?
Najlepiej, jakbyś wyznaczył termin do odpowiedzi, na przykład 30 dni i zaznaczył, że w przypadku jej braku uznajesz, że możesz używać takiej, a takiej licencji. To na wypadek, gdyby zwlekali i chcieli odpowiedzieć za dwa lata.
Stasiu odsyłam do lektury technologie.org.pl Zażyj odrobinę wiedzy.
czajnik5, skontaktowałem się z przedstawicielami technologie.org (info od MS). Mam im wysłać dokumenty wspólnoty. Jak coś mi odpowiedzą, nie omieszkam się pochwalić ;)
Pozdrawiam.
też dzwoniłem ... ci co tam pracują to automaty ... niewiele mogą , mają tylko sprzedawać , a nie udzielać informacji czy wyjaśnień...
Przepraszam, że to tak długo trwało. Oczywiście nic nie załatwiłem. Sprawa rozbiła się o brak wpisu KRS. Nie ma wpisu, nie ma tematu. Poddałem się. Kupiłem Office 2007 small business.
kamp73- kupcie sobie jeszcze Photoshop Professional do robienia "profesjonalnych zaproszeń na zebrania".
Zaproszenia już robimy.
Planujemy również kupić drukarkę 3D do drukowania suwenirów dla wiernych wielbicieli.
Dla zarządu auta służbowe (polecasz jakąś markę ?).
A tak na poważnie, Stasiu masz jakiś problem ze sobą ? Czego Ty się człowieku czepiasz ?
Nie twoja wspólnota, nie twój zarząd, nie twój budżet...w czym jest problem ?