Odprowadzenie wody deszczowej

yukonyukon Użytkownik
Witam
W starej kamienicy, gdzie dział WM duża, z udziałem gminy 61%, rynny "lały" na powierzchnię. W zeszłym roku gmina rozpoczęła modernizację systemów opadowych i wykonano odprowadzenie bezpośrednie do drogi (miejski system odpływu wód deszczowych). Otrzymałem rozliczenie za 2013 i zauważyłem, że koszty za wszystkie prace z tym związane: projekt, nadzór, położenie rur w ziemi, podłączenie do sieci miejskiej, obciążają wspólnotę. Gmina utrzymuje, że modernizacja to działanie planowane. Czy tak powinno być, czy działania te wymagały uchwały WM?

Komentarze

• Opcje
    koziorozkakoziorozka Użytkownik
    edytowano listopada -1
    czy działania te wymagały uchwały WM?
    Oczywiście tak.
    Gmina ma u ciebie 61%, więc się nie zdziw, jak się okaże, że sama taką uchwałę przegłosowała. Musisz to sprawdzić.
    Najlepiej pogadaj z członkami zarządu.
  • Opcje
    KubaPKubaP Użytkownik
    edytowano listopada -1
    [cite] yukon:[/cite]Witam
    W starej kamienicy, gdzie dział WM duża, z udziałem gminy 61%,

W zeszłym roku gmina rozpoczęła modernizację systemów opadowych i wykonano odprowadzenie bezpośrednie do drogi (miejski system odpływu wód deszczowych).

Otrzymałem rozliczenie za 2013 i zauważyłem, że koszty za wszystkie prace z tym związane: projekt, nadzór, położenie rur w ziemi, podłączenie do sieci miejskiej, obciążają wspólnotę.
    i tak powinno być, ale z tych kosztów co obciążyło wspólnotę, to 61% ma pokryć Gmina , resztę płacą właściciele lokali ...
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.