karta do głosowania

zbigniewdanutazbigniewdanuta Użytkownik
Witam - na zebraniu wspólnoty otrzymałam plan,koszty.projekty uchwał ale bez karty do głosowania. Prosiłam o podrzucenie do skrzynki tej karty ale administracja stwierdziła że otrzymam ją na zebraniu. Dla mnie nie ma różnicy czy ją mam teraz czy na zebraniu, chyba że adm. ma rację aby nie podłączać tych kart

Komentarze

• Opcje
    citizencitizen Użytkownik
    edytowano lutego 2014
    na zebraniu wspólnoty otrzymałam plan,koszty.projekty uchwał ale bez karty do głosowania
    Prosiłam o podrzucenie do skrzynki tej karty ale administracja stwierdziła że otrzymam ją na zebraniu
    Te dwa stwierdzenia chyba się wykluczają: to zebranie już było czy dopiero będzie? Jeśli już było, to czy rozdano te karty czy nie?
    Dla mnie nie ma różnicy czy ją mam teraz czy na zebraniu
    To po co to pytanie, skoro nie ma to dla Ciebie znaczenia?
  • Opcje
    zbigniewdanutazbigniewdanuta Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Zebranie dopiero odbędzie się a kartę wolałabym dostać przed głosowaniem - więc się pytam czy rzeczywiście jest taka praktyka głosować na zebraniu czy można przyjść z przemyślaną i zagłosowaną kartą /tak,nie, wstrzymał się/
  • Opcje
    citizencitizen Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Przemyśliwać decyzję (tak,nie, wstrzymał się) można i bez karty do głosowania, tym bardziej, że "dla Ciebie to bez różnicy".
    Przyczyn nierozesłania kart przed zebraniem (nie ma zresztą takiego obowiązku) może być wiele:
    - nie wiadomo, czy uchwała będzie przyjęta pod głosowanie, więc po co marnować papier
    - taki jest zwyczaj we wspólnocie
    - zabrakło papieru do drukarki

Gratuluję braku poważniejszych problemów :smile:
  • Opcje
    KubaPKubaP Użytkownik
    edytowano listopada -1
    [cite] zbigniewdanuta:[/cite]Zebranie dopiero odbędzie się a kartę wolałabym dostać przed głosowaniem - więc się pytam czy rzeczywiście jest taka praktyka głosować na zebraniu czy można przyjść z przemyślaną i zagłosowaną kartą /tak,nie, wstrzymał się/
    kart do głosowanie nie rozsyła się przed zebraniem właścicieli lokali, bo nie wiadomo do końca, jaka będzie treść uchwały . Treść może być na zebraniu zmieniona obecny na zebraniu.Głosy oddaje się pod treścią uchwały, a nie pod jej nr.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.