kredyt bankowy wspólnoty
gonia
Użytkownik
w 2008r podjęliśmy uchwałę, o remoncie kominów, oraz uchwałę, o zaciągnięciu kredytu bankowego w związku z czym(był to wymóg banku)również uchwałę o utworzeniu funduszu remontowego w kwocie 2 zł. z m kw.obecny zarząd powierzył administrowanie jedn. budż. ADM i mamy płacić administratorowi 0,70 zł. z m. kw. Żeby nie obciążać dodatkową opłatą właścicieli zarząd chce uchwałą zmienić kwotę f.r. z 2 zł. na 1,50 z m. kw. i tylko ta kwota ma być wpłacana na konto wspólnoty.
natomiast wszystkie opłaty za media, eksploatacyjna, do kasy ADM i z tej opłaty eksploatacyjnej(0,60 zł. z m. kw.)ADM będzie dla siebie pobierał 0,20 zł z m. kw. aby wyszło 0,70 zł. z m.kw.
czy może mi ktoś odpowiedzieć, już nawet nie wiem na jakie pytanie, czy może tak być, jak wyjaśnić ludzieom, że to jest dla nas niebezpieczne jakich użyć argumentów, przepisów prawa?
natomiast wszystkie opłaty za media, eksploatacyjna, do kasy ADM i z tej opłaty eksploatacyjnej(0,60 zł. z m. kw.)ADM będzie dla siebie pobierał 0,20 zł z m. kw. aby wyszło 0,70 zł. z m.kw.
czy może mi ktoś odpowiedzieć, już nawet nie wiem na jakie pytanie, czy może tak być, jak wyjaśnić ludzieom, że to jest dla nas niebezpieczne jakich użyć argumentów, przepisów prawa?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Odnośnie wpłat gotówkowych, to tak jak pisaliśmy w poprzednim wątku - są niedopuszczalne.
nie jest składana żadna informacja do banku(nie ma takiego wymogu)bank operuje tylko wpłatami na rachunek bankowy i z wyodrębnionego konta f.r. pobiera spłatę kredytu, nie wiem jakie są zapisy umowy
Przyznam, że o takich warunkach nie słyszałem.
Co to za bank?
Pamiętam z poprzednich wątków, że dokumentacja jest złożona w archiwum, proszę zatem sprawdzić zapisy umowy.
W Zagłębiu Dąbrowskim (skąd piszę) znam 2 oddziały i one spisują umowy na 70 %.
pozdrawiam