Administrator zbiera podpisy pod uchwałami
alex135
Użytkownik
We wspólnocie, w której muszę funkcjonować, administrator /nie zarządca/ wysyła pracownika do zbierania podpisów pod uchwałami. To raczej nie jest właścicwy tryb.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
https://forum.zarzadca.pl/dyskusja/970/czy-tylko-zarzad-moze-zbierac-glosy-pod-uchwalami-wspolnoty/
U mnie robimy to poprzez indywidualne karty do głosowania wrzucane do skrzynek pocztowych - oddawczych lub wysyłanych na adresy do korespondencji.
Chociaż brzmienie art. 23 UoWL jest dość jednoznaczne: Należy po raz kolejny podkreślić zagadnienie wyjątkowej niefrasobliwości właścicieli, którym wszystko jedno kto "rozporządza ich majątkiem, ich pieniędzmi". Zapewne swojego auta żaden nie dałby nieznanemu pracownikowi administratora na przejażdżkę, a tu "swoje losy" oddaje w jego ręce.
Nie ma to wszystko nic wspólnego z prawidłowym zarządem NW. Ale widocznie właścicielom z tym dobrze i lubią być owcami.
Po cóż wspólnotom takie "typy spod ciemnej gwiazdy" ? Wspólnota wcale nie musi posiadać żadnego administratora.Wystarczy księgowa/wy.
Koszty o niebo niższe, a i sytuacja robi się bardziej zrozumiała dla właścicieli. Bo skoro wybrali zarząd spośród samych siebie ,to nich ten zarząd wykonuje czynności zwykłego zarządu, a nie szuka pomocników do tak prostych spraw.Tym bardziej ,że taki administrator może tyle ile mogą sami właściciele.Ni mniej ni więcej.Mam nadzieję że ta dziwna moda na administratorów niebawem minie.
ponieważ uchwała o odwołaniu/powołaniu członków Zarządu WM jest szczególną uchwałą, pod która , głosy nie powinni zbierać sami zainteresowani .
Na zebraniu powinna być powołana komisja skrutacyjna z obecnych na zebraniu właścicieli lokali, która powinna zbierać głosy pod tą uchwałą. Bieganie do Administratora nie jest dobrym rozwiązaniem chyba, że któryś z właścicieli zbierze stertę pełnomocnictw i zagłosuje "zbiorczo"
Dla Sądu nie jest ważne, kto zbiera głosy, ale by nie majstrowano przy treści uchwały.
Jesteście typową, normalną wspólnotą , jakich w Polsce wiele , w której żyją leniwi właściciele lokali , dla których priorytetem jest tumiwisizm ... taki wniosek wysnułem z twoich - alex135 - wpisów.
kocham takich przewrotnych właścicielei lokali, szybko dają sie wpuszczać w kanały i łatwo nimi manipulować .... piana leje sie hektolitrami ...
Jej zadaniem jest takie, jakie uprawniania nadadzą (pełnomocnictwo do czynności) jej właściciele lokali (treść uchwały)
np:
Uchwała w sprawie zbierania głosów pod uchwałą o zmianie w składzie Zarządu WM
2.Nie w każdej sytuacji musi robić to zarząd,mogą a czasami muszą zrobić to właściciele.
3.I przede wszystkim to wy właściciele macie dozbierać brakujące głosy pod uchwałą,a nie jakiś administrator
https://forum.zarzadca.pl/dyskusja/5072/indywidualne-zbieranie-glosow/?Focus=66129#Comment_66129
Jakie dane osobowe .... imię i nazwisko ????? trudno głosować na bliżej nie zidentyfikowana masę krytyczną ...
To chyba jakieś nowe prawo, nie słyszałem o takim.
:zakaz::smartass: Domniemam, że jeszcze o wielu zasadach, prawach, zwyczajach obowiązujących we wspólnocie i nie tylko , nie słyszałeś i nie przerabiałeś na własnym grzbiecie ...
ale jeszcze wszystko przed tobą ...:crybaby: .... nieraz zaboli ...
weź tak na chłopski rozum
czy Zarząd WM jest organem bezstronnym przy podejmowaniu uchwał właścicieli lokali w trybie mieszanym ws zmian w składzie Zarządu?
.
Ludzie ....! , a co ten administrator jest porośnięty parchami, ma jakąś chorobę weneryczną, zachwaszcza wspólnotę , kaganiec mu na mor... nie pasuje ...że go tak zwalczacie, zamiast współpracować .
Uważam, że jak wybieram fachowca, to mu wierze, że potrafi jak profesjonalista mnie obsłużyć i nie walczę z nim , bo to do niczego dobrego nie prowadzi.
Jak wam On nie odpowiada (większości) to lepiej rozwód wziąć i rozwiązać umowę o współpracy a nie męczyć się na forach... pisząc SPRAWDZAM ...