Sposoby rozliczania kosztów dostawy ciepła
KubaP
Użytkownik
http://zarzadcy.com.pl/poradyprawne/aktualnosci/sposoby-rozliczania-kosztow-dostawy-ciepla/5667.html[b]Sposoby rozliczania kosztów dostawy ciepła[/b]
Nie do końca się z panią mec. zgadzam...
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Mogę ci go przesłać na priva , ale będziesz go tylko ty widział.
Nie możesz się zalogować na tamtym forum czy nie chcesz?
https://forum.zarzadca.pl/dyskusja/5982/cytowanie-artykulow/#Item_1
0,24zł/ kWh, o,23. max 0,25.
W ten sposób uciekają z kosztów straty na przesyle do poszczególnych klatek schodowych ....
Wspólnota nie rozlicza ilości ciepła do poszczególnych klatek schodowych, ale koszt EC jaki został odebrany przez wspólnotę w węźle cieplnym ( czyli przed przesyłem do poszczególnych klatek schodowych).
ja uważam, że nie powinno się rozliczać po klatce schodowej, co z rozliczeniem ogrzewania na częściach wspólnych
( tylko nie pisz, że u ciebie nie ma takiego ogrzewania , nie mam zamiaru prowadzić akademickiej dyskusji - teoretyzowania).
Nawet tego nie robią w Spółdzielniach Mieszkaniowych (te które znam).
Tak jest naprawdę. W kaltce jest 28 lokali.
Nie mam zadnego powody żeby ściemniać . Ostatnia np: korygowaliśmy moc maksymalna.Rozmawiałewm z dostawcą emergii . powiedzial ze na osiedlu mają 36 węzłów cieplnych. I jak juz pisalem na każdym wężle jest inna cena za 1 KWH,
Jak rozliczamy CO w części wspolnej. Różnica pomiędzy sumą wskazań ciepłomierzy w klatce a ciepłomierzem głównym ( w klatce) dzielona jest na lokale . ine pamietam , czy proporcjonalnie do zuzycia , czy wg udziałów.
przyjmuje do wiadomości, że tak jest u ciebie i tyle .... mieszkasz w wieżowcu
a osiedle to jedna wspólnota ?
Ty jestes cholernie dziwny człowiek. Ja ci pisze jak jest u nas , a ty mi piszesz jak jest u nas naprawde .
Nie jestem w stanie Ci udowodnić że nie jestem wielbładem.Popatrz dookoła . Teraz buduje sie duże blokl w kształcie litery C lub E. Taie to osiedle.
W każdej klatce na dole jest nowoczesny węzeł CO i ciepłej wody . Zimna woda jest podgrzewana w wymienniku ciepła przegrzana wodą , a całość np: wymagana moc rzeczywista w danym momencie poboru jest obliczana i ustawiana elektronicznie.
Takie to czasy Kuba.
U mnie buduje się nowocześnie....
Na jednej działce stawi sie siedem budynków 3/4 kondygnacyjnych, z garażem podziemnym do parkowania pod każdym i ileś tam miejscami wkoło . Całość się grodzi jak getto i ludzie w tym żyją i są szczęścili, że mają ciepło w lokalu, ciepła wodę w kranie i ochronę, która praktycznie za nic nie odpowiada
Takie to czasy tajfun co kraj to obyczaj, co rewir to zwyczaj ...