Rozliczenie z US za 2014r
monika3r
Użytkownik
Pierwszy raz rozliczam CIT naszej Wspólnoty, w związku z tym dzwoniłam do US by zapytać o ew. zmiany w stos do ub. roku. Pani poinformowała mnie, że dużo sie zmieniło, że powinniśmy przyjąć drogą uchwały status "mikroprzedsiębiorstwa" i w zw. z tym zmienić formularz bilansu itd. wszystko to na podst. Dz. U. 2014 poz 1100
Czy wiecie coś nt. tych zmian? :shocked: Czy obowiązują one Wspólnoty, które nie osiągają dochodów opodatkowanych a całe przychody są przeznaczone na cele mieszkaniowe? Bardzo proszę o jakieś informacje!:neutral:
Czy wiecie coś nt. tych zmian? :shocked: Czy obowiązują one Wspólnoty, które nie osiągają dochodów opodatkowanych a całe przychody są przeznaczone na cele mieszkaniowe? Bardzo proszę o jakieś informacje!:neutral:
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Weź się jeszcze popytaj o coś w US na temat wspólnoty to pośmiejemy się tutaj wszyscy.
monika3r - jak się zapytasz US czy macie płacić podatek, to na 100% otrzymasz informację ,że tak, a Pani która przyjmie Twój telefon szybko zapisze adres waszej WM, do ewentualnej kontroli, bo jej zależy na ewentualnej premii od "złupienia jelenia".
Jeżeli nie macie rzeczywiście żadnych DOCHODÓW OPODATKOWANYCH to śpij spokojnie, i zrob tak, jak ja to robię w CIT-8 - same zera. Marnotrawstwo papieru - to fakt, ale oszczędność na formularzu CIT-8/0.
CIT-8 i CIT 8/O są takie same od 2011
KOWAL Dochodów opodatkowanych nie mamy żadnych, więc mogę spać spokojnie :smile:
TRADER Dzieki, tak właśnie myślałam, :wink: ale to "mikro" mnie zaskoczyło:shocked: