Zarząd
fredrikstad
Użytkownik
Witam,
Mam pytanie dotyczące zarządu i członków zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej, takie proste i myślę że szybko mi pomożecie.
Czy członek zarządu wspólnoty może udzielać informacji obcym ludziom o finansach i sprawach wspólnoty np. o zadłużeniu jednego z członków wspólnoty, ile zużywa wody,ogólnie nazywamy to plotami i informacjami na temat finansów jednego członków wspólnoty.
Czy nie powinno to być objęte tajemnicą?
Dziękujęza szybką odpowiedz
Mam pytanie dotyczące zarządu i członków zarządu Wspólnoty Mieszkaniowej, takie proste i myślę że szybko mi pomożecie.
Czy członek zarządu wspólnoty może udzielać informacji obcym ludziom o finansach i sprawach wspólnoty np. o zadłużeniu jednego z członków wspólnoty, ile zużywa wody,ogólnie nazywamy to plotami i informacjami na temat finansów jednego członków wspólnoty.
Czy nie powinno to być objęte tajemnicą?
Dziękujęza szybką odpowiedz
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Na przykład wykluczenie takiego kogoś z zarządu?
Nie można udzielać takich danych osobom trzecim , nawet pełnomocnikom właścicieli lokali, jeżeli ich pełnomocnictwo rodzajowe tego nie obejmuje.
to jest objęte tajemnicą - http://isip.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU19971330883
jak sobie nagrabił to trzeba głośno o tym rozmawiać , ale jak to ma być pomówienie to niech już szuka kupca na swój lokal ... współwłaściciele pomówień, bezzasadnych oczernień nie darują
takie gierki to prawie w każdym Zarządzie wystepują , dochodzi do podchodów , bo każdy reprezentuje grupy właścicieli lokali, którzy go wspierają w codziennej działalności
dziś już nie mieszka ten co tak mącił, nie wytrzymał presji biedak , a przez to mącenie WM wielka kasa ( 200 tyś.) przeszła koło nosa .